REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de ilk aboneler doğalgaza geçti

Sarayköy’de ilk aboneler doğalgaza geçti

Sarayköy’de bir bölümü tamamlanan doğalgaz altyapı çalışmalarının ardından ilk aboneler doğalgazla ısınmaya başladı. 85 yaşıdaki Burhan Ercan kömür kovası taşımaktan kurtuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2018 Çarşamba, 13:27

Geçtiğimiz yıl Sarayköy Belediyesi ve Enerya Denizli Gaz Dağıtım arasındasi işbirliği ile ilçede doğalgaz altyapısının oluşturulmasına başlanmıştı. Ocak ayı ortalarında abonelik işlemlerinin başlamasının ardından altyapının tamamlandığı bölgelerde ilk abonelere doğalgaz verilmeye başlandı.
İlçede toplam 21 kilometrelik gaz dağıtım hattı döşenirken ilk abonelikler Atatürk Mahallesi’ne verildi. İlçede doğalgaz kullanımına ilk başlayan ailelerden biri olan Ercan ailesini ziyaret eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş 85 yaşındaki Burhan Ercan ve 76 yaşındaki eşi Gülsüm Ercan’ın doğalgaz sevincine ortak oldu. Enerya Denizli sorumlularından Buğra Kocatürk ile birlikte Ercan ailesini ziyaret eden Başkan Özbaş, doğalgazda hazırlanmış kahve ile ağırlandı. . İlçede Aşağı Mahalle’nin de bir bölümünde doğalgaz kullanımına geçildi.

“SOBA DEĞİŞTİRMEK BİZİM İÇİN EZİYETTİ”
Evlerine gelen doğal gaz hizmetiyle sobadan kurtulduklarını belirten 85 yaşındaki Burhan Ercan, “Yaşlı olunca soba değiştirmek bizim için eziyetti. Bir kovayı iki kişi çıkarıyorduk. Bizi bu yükten kurtardılar. Bu güzel ve bizim için önemli hizmeti ilçemize kazandıran Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Soba ile ısınmanın zor olduğunu dile getiren evin hanımı 76 yaşındaki Gülsüm Ercan, “Yaşımız ilerledikçe soba değiştirmek bizim için zor bir hal almıştı. Bu sene daha çok rezil olduk. Soba çilesinden bizleri kurtardıkları için Belediye Başkanımızdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

SOBA ÇİLESİ SONA ERDİ
Aşağı Mahalle’de doğalgazla tanışan 73 yaşındaki İsmet Kızıl da doğalgaz sevinci yaşadı. Yıllarca soba kovası taşımaktan yorulduğunu anlatan Kızıl, “Artık doğal gaz ile ısınıyoruz. Duman yok, pislik yok, kömür kokusu yok ” dedi. Kızıl’ın oğlu Murat Kızıl ise; “Babam yaşlı olduğu için soba çok büyük eziyet oluyordu. Doğal gaz onlar için büyük bir kolaylık oldu. Allah bin kere razı olsun buna sebep olan kişilerden” diye konuştu.

HER SOKAKTA OLACAK
İlçede doğalgazın her sokağa gireceğini söyleyen Başkan Ahmet Necati Özbaş, “Hizmetlerin her sokakta her caddede olacağını hemşehrilerimize müjdeliyorum. Nice güzel hizmetlerle buluşmayı ümit ediyorum” diye konuştu. Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş. Satış ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Buğra Kocatürk , “Sarayköy abonelik işlemlerine başladık. 2017 yılında ilçemizde 21 km hat imalatı gerçekleştirdik. 2018 yılı içerisinde yaklaşık 10 km daha yatırım yapacağız. Abonelerimiz gaz kullanımına başladı. Abonelerimizle birlikte Sarayköy ilçemize doğal gaz konforunun ve ekonomisinin hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki dönemde abonelik alımlarımıza hızla devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Horoz   -  Bağlantı 21 Şubat 2018, 21:52

Darısı yarengumeye inşaAllah, çok yaşlı insanlar halen soba ile uğraşıyor maalesef. Avrupada tüm köylerde varmış bu nimet yıllardır.(yanlış değilse)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı