REKLAMI GEÇ

Sarayköylü 17 yaşındaki Tolga Ünlü’nün gurur verici başarısı…

Sarayköylü 17 yaşındaki Tolga Ünlü’nün gurur verici başarısı…

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen; teknoloji, uzay ve havacılık tutkunlarını bir araya getiren Teknofest İstanbul’da Sarayköylü 17 yaşındaki Tolga Ünlü, büyük bir başarıya imza attı. Ünlü, akıllı eğitim robotu “Teachbot” ile ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Eğitim’ kategorisinde ikinci oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2018 Salı, 10:23

Ödülü alan Ünlü’yü babası Ramazan Ünlü ile makamında ağırlayan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Sarayköylü gencimiz Tolga’yı tebrik ediyorum. Sarayköy eğitimde, sporda, kültürde hep önde olan bir yer. Ancak Teknofest’e ödül alan bir Sarayköylü gencimizi görmek bizim göğsümüzü daha da çok kabarttı. Tolga, teknolojiyi doğru ve olumlu yönde kullanıyor. Hazırlamak kurgulamak çok farklı. Hayalinin peşinde koşan bunları başaran bir gencimiz olarak Tolga’yı yürekten tebrik ediyoruz. Biz elimizden gelenin fazlasını yaparak her zaman yanında olacağımıza söz veriyorum. Seni yetiştiren ailene, öğretmenlerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“İsmini bilerek yabancı koydum”

Diğer taraftan Cumhuriyet Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan Ünlü, Ankara’ya Aselsan’a davet edildiğini söyledi. Projemin ismini bilerek yabancı yaptım diyen Tolga Ünlü, “Amacım uluslararası tanıtım yapmaktı. Hem eğlenirken hem de öğreten oyunlar geliştirdik. Yapmış olduğum projede öğrenciler ödevlerini dert olarak değil eğlence olarak görmeye başlayacak.
Projenin içerisinde ödüllendirme var. Veliler oyun içerisinde hedefleri kendileri oluşturuyor. Oyunda bilinen her soru bir adım öne geçmeyi sağlıyor. Bu da öğrenciler tarafından keyfe dönüşüyor” dedi.

İlk oyununu 9. Sınıfta yazdı

Hiçbir eğitim almadan sadece internet üzerinde verilen videoları izleyerek projeler ürettiğini de belirten Ünlü, “Ben 8. sınıftan beri böyleyim. Oyun hiç oynamazdım. Arkadaşlarım beni oyun oynamaya teşvik etti. Oyun oynamaktan bıktım. Minibüste, metrobüste benim oyunum oynansın istedim. Hiçbir kursa gitmeden sadece internet üzerinde yer verilen videoları izleyerek kendim kodlama oyun yazmayı öğrendim. İlk oyunumu 9. sınıfta yayınlamıştım. 100 bin kişi indirmişti hala devam ediyor. Bu yapmış olduğum proje için ise Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş, Sosyal Etkinlik Merkezi’nde kullanılması için başlangıç yapabiliriz dedi. Bu da beni sevindirdi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı