REKLAMI GEÇ

Sarayköy’ün gündemi toplulaştırma

Sarayköy’ün gündemi toplulaştırma

Sarayköy’de gerçekleştirilen toplantıyla toplulaştırma masaya yatırıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Arazi Toplulaştırma Daire Başkanı Hacı Veli Deveci de katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2015 Perşembe, 15:28

Sarayköy Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplulaştırma toplantısına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Arazi Toplulaştırma Daire Başkanı Hacı Veli Deveci, İl Müdürü Sezgin Kutlu, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, DSİ Denizli Şube Müdürü Hakkı Tütüncü, Sarayköy Ziraat Odası Başkanı Halil Aktım, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

TOPRAK TARIMA ELVERİŞLİ HALE GELECEK
Toplulaştırmanın çiftçilere sağlayacağı kazanımların ele alındığı toplantıda konuşan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş toplulaştırma ile küçük parçalı arazilerin önemli ölçüde azalacağını, tarıma daha elverişli ve düzenli yeni parsellerin ortaya çıkacağını söyledi.

Başkan Özbaş, “Bu proje uygulamaya geçtiğinde, işlenebilir arazi miktarımız artacak ve ekonomik olarak çiftçilerimize büyük avantajlar sağlayacak. Sarayköy bereketli ovası ile bir tarım merkezidir. Çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerden elde ettiği katma değeri arttırmak, hem kaliteli hem de yüksek verimli ürün elde edilmesini sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

ÇİFTÇİLERİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEK BİR ÇALIŞMA
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Arazi Toplulaştırma Daire Başkanı Hacı Veli Deveci ise toplulaştırma projesinin amacı ile uygulama esaslarını anlattı. Drenaj sistemi ile tesviye işlemlerinin de projeye dâhil edildiğini belirten Deveci, arazinin ve çiftçilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek bir çalışmanın yapıldığını kaydetti.

KUTLU SORULARI YANITLADI
Çiftçilerin ve muhtarların sorularını cevaplayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, toplulaştırma, arazi puanlaması, sulama, drenaj sistemleri ile tesviye işlemlerinin uygulanması konusunda teknik bilgiler verdi.
Arazilerin birleştirilmesi sırasında dikkate alınacak hususların tek tek ele alındığı toplantıda, çiftçilerin hiçbir mağduriyet yaşamadan, düzenli tarım arazilerine kavuşacağı, sulama ve drenaj sistemleri ile yaşanabilecek olası zararların önüne geçileceği vurgulandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı