REKLAMI GEÇ

Serinhisarlı kadınlar başardı

Serinhisarlı kadınlar başardı

Bölgede ve Denizli’de bir ilk olan ‘Çaputa Can Veren Kadınlar’ proje si Serinhisar’da istihdam sağlamaya olanca hızıyla devam ediyor. Serinhisar Bilişim ve Gelişim Derneği tarafından yürütülen projeye Serinhisar Kaymakamlığı, Serinhisar Belediyesi ve Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü de destek veriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2017 Cuma, 11:16

Çaput Kilim Atölyesi ve Kilim Atölyesi’nde Şubat 2017 tarihinden bu yana 120 kadına kurs verildi ve istihdam sağlandı.  Projede engellilere de fırsat tanınıyor. Kursta unutulmaya yüz tutmuş çaput kilim, yatak örtüsü, duvar panosu, ev terliği, pazar çantası, paspas, kanepe örtüsü, halı örtüsü, yelek, mont, bilgisayar çantası, sırt çantası vb. gibi çeşitli ölçülerde 350 adetten fazla ürün dokundu.  Atölyede üretilen ürünler ülke içinde ve ülke dışına satılıyor. Bu güne kadar ABD, İsviçre, Almanya vb. gibi birçok ülkeye ihracat yapıldı. Satışlardan elde edilen gelirler de atölyedeki kadınlara ürettikleri miktar kadar para kazandırdı. Proje, Serinhisarlı kadınları meslek sahibi yapmakla da almıyor, geri dönüşüme de katkı sağlıyor. Üretim esnasında tekstil çıktısı denilen çaputlar, kumaşları ve evde kullanılmayan kumaşlar ile kıyafetler kullanılıyor.

Kursa devam eden kursiyerlere Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve SEBİGED işbirliğinde kişisel gelişim ve sağlık alanında birçok eğitim verildi. Ayrıca dernek tarafından kursiyerlere Çanakkale, Isparta, Dalyan, Köyceğiz, Salda Gölü ve Denizli Kitap Fuarına geziler düzenlendi. Kursa devam eden kadınların çocuklarına da Serinhisar Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen oyun odasında ücretsiz bakılıyor.

Kadınların iş hayatında yer alması ve sosyalleşmesi adına anlamlı bir proje gerçekleştiren Serinhisar Bilişim ve Gelişim Derneği Başkanı Emine Kobaş, “Serinhisar Bilişim ve Gelişim Derneği’ni Serinhisarlı kadınlarımızın ve gençlerimizin sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla 2014 yılında kurduk. Projemiz başlayalı yaklaşık 8 ay oldu. Amacımız kursa devam eden kadınlarımızın daha sonra kendilerine yetecek kadar bu işi yapmaları ve aile bütçelerine katkı sağlamaları. Bu konuda her zaman onlara destek olmaya devam edeceğiz. Projemizin yürütülmesinde desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamımız Sayın Hakan Alkan, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet KOBAŞ, Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Mehmet Selçuk ve proje koordinatörümüz Ramazan Kırmızı Beylere teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı