REKLAMI GEÇ

PAÜ öğrencileri Serinhisar’ı gezdi

PAÜ öğrencileri Serinhisar’ı gezdi

Pamukkale Üniversitesi’nin ilçe tanıtım günleri kapsamında gerçekleştirdiği ve hafta sonları öğrencilerin katıldığı ilçe gezileri Serinhisar ile devam etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2017 Salı, 10:50

Öğrencilerin sadece kampüs ya da Denizli merkez değil, ilin genelini tanımasını amaçlayan proje kapsamında Serinhisar’ın doğal güzellikleri ve ilçeyle özdeşmiş mesleklerin tanıtımını ön plana çıkaran bir gezi programı düzenlendi.

Geziye Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, PAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Alpay ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gezi ilk olarak ilçe meydanında yapılan kahvaltıyla başladı. Kahvaltının sonunda “Çaputa Can Veren Kadınlar” projesi kapsamında kurulan dokuma atölyesi ziyareti edilerek orada artık kumaşlardan yapılan el emeği dokuma ürünleri tanıtıldı.

Ardından toprak bardak üretimi yapılan atölye ziyaret edilerek öğrenciler üretim süreci hakkında bilgi aldı. Aynı zamanda öğrenciler topraktan el emeği ürün yapma imkanı buldu.

İlçe ile özdeşleşmiş ürünlerden biri olan leblebi üretimi yapan tesisi ziyareti eden öğrenciler, Yatağan Mahallesi’nde Yatağan kılıcının yapım aşamasını izledi. Yatağan bıçakçılığı hakkında bilgi alan öğrenciler, Kefe Yaylası’nın eşsiz doğasında yapılan kısa bir gezi ile günü tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı