REKLAMI GEÇ

30 yıllık bina yerle bir oldu

30 yıllık bina yerle bir oldu

Serinhisar’ın ilçe olma hazırlıklarının başladığı 1985-1986 yıllarında yapılan, daha sonraki yıllarda Hükümet Konağı ve PTT binası olarak değerlendirilen 5 katlı bina, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı. İlçe halkı, yıkımı film izler gibi meraklı gözlerle seyretti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2016 Cumartesi, 14:32

Serinhisar ilçe olmadan önce hazırlıkların başladığı yıllarda bazı kamu binaları yapıldı. Bunlardan birisi de Hükümet Konağı olarak kullanılan binaydı. 1985-1986 yıllarında yapılan bina, ilçeye 30 yıl hizmet verdi.

Ancak bir süre önce yapılan testlerde yanının depreme dayanıksız olduğu belirlendi. Bunun üzerine de yıkım kararı alındı. Yıkım işlemine de dün başlandı. İş makinesinin darbeleriyle bina kısa sürede enkaz yığınına döndü.

serinhisar_hukumet_konagi_yikimi-ic

Yıkımı meraklı bakışlarla izleyen ilçe halkı ise, geçmişe yolculuk etti. Binanın yapımında olduğu gibi, yıkımına da tanıklık eden vatandaşlar, Serinhisar’a 30 yıl hizmet veren, Kaymakamlık ve PTT gibi kamu kurumlarına ev sahipliği yapan binaya son kez baktı.

Yıkım ve enkaz temizliğinin ardından ihalesinin gerçekleştirilerek, aynı alana yeni bir hükümet konağı inşa edileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı