REKLAMI GEÇ

Festivaller birleşti

Festivaller birleşti

Serinhisar’daki leblebi ile Yatağan’daki Kefe yaylası ve bıçakçılık şenlikleri bu yıl birlikte yapılacak. 1-3 Ağustos tarihleri arasındaki festivalin bir kısmı Serinhisar, bir kısmı da Yatağan’da yapılacak, rock müzik grubu Kolpa konser verecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2014 Perşembe, 10:09

Türkiye’nin leblebi ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Serinhisar’da her yıl düzenlenen leblebi festivali ile Yatağan’daki Kefe yaylası ve bıçakçılık festivali bu yıl birleştirildi. Denizli’nin büyükşehir olmasıyla mahalle vasfına dönüşen bıçakçılığıyla ünlü Yatağan’ın tanıtımı da artık bu festivalle birlikte yapılacak.

HEM İLÇEDE, HEM YAYLADA

Bu yıl ilk kez birleştirildiği için ‘Birinci Serinhisar Leblebicilik, Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Festivali’ ismini alan organizasyon 1-3 ağustos tarihleri arasında yapılacak. Açılışı Serinhisar’da kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festivalin kalan bölümünün neredeyse tamamı Kefe Yaylası’nda olacak.

BOL ETKİNLİKLİ

İlk gün Şehnaz ve Ozan Nihat, ikinci gün Tuğba Ger ve Kaan Canbağ üçüncü gün ise Sevgi Erbağ ve ünlü rock müzik grubu Kolpa’nın konser vereceği festivalde; yağlı güreşler, kılıç gösterileri, demir dövme gösterisi, halk dansları, doğa yürüyüşleri ve çocuklar için animasyonlar bulunacak.

İLK KEZ BİRLEŞTİ

Bıçağın, leblebinin ve Kefe Yaylası’nın Serinhisar’ın değerleri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kobaş,coşkulu bir festival hazırladıklarını söyledi, “Büyükşehir olduktan sonra Yatağan mahallemiz oldu. Oradaki ekonomik ve ekolojik değerlerin tanıtıldığı festivali de birleştirerek bu yıl ilk kez hem leblebi, hem bıçak, hem de Kefe Yaylası’nı festivalde buluşturacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı