REKLAMI GEÇ

İşsiz kadınlar için Avrupa’ya gidiyorlar

İşsiz kadınlar için Avrupa’ya gidiyorlar

Serinhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, “İşsiz Kadınların Meslek Edindirilmesi”  projesi kapsamında Almanya’ya eğitim ziyareti gerçekleştirilecek.  İki hafta sürecek olan Eğitim Gezisi’ne 20 kişi katılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2015 Salı, 12:03

Serinhisar Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Serinhisar Kaymakamlığı, Serinhisar Esnaf Odası, Serinhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  Acıpayam ve Tavas Halk Eğitimi Merkezi’nin yerel ortak olduğu “İşsiz Kadınların Meslek Edindirilmesi” projesi devam ediyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilen proje kapsamında, projenin yerel ortaklarına temsilen 20 katılımcı ile Almanya’ya eğitim ziyareti gerçekleştirileceğini belirten Serinhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, gezi ve proje hakkında bilgi verdi.

Selçuk, işsizliğin her birey için önemli bir sorun olduğunu belirterek, “Kurumumuz sorumluluk alanındaki tüm bireylerin iş sahibi olmasını hedeflemektedir. Bu hedef içinde var olan işsizlerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için mutlaka bir işte çalışmaları gerektiğinin farkındadır. Bu farkındalığı tüm işveren, öğretmen, eğitimci ve vatandaşlarımıza yaymak isteyen kurumumuz Avrupa Birliği projesi sayesinde işsizlere özellikle de işsiz kadınlara çalışabilecekleri iş sahasında mesleki eğitim sağlayarak iş sahibi yapma çabası içindedir. Bize düşen görev işsiz kadınların mutluluğu için sorunları ortadan kaldırmak ve yaşamlarını kolaylaştırmaktır” dedi.

Serinhisar Halk Eğitim Merkezi olarak işsiz kadınların meslek edinmelerine yönelik çalışmaların başlatıldığını söyleyen Selçuk, “Bu projeyle toplumun bir parçası olan kadınlarımızın meslek sahibi olabilmesi için yapılabilecek çalışmaları yerinde gözlemleyeceğiz. Yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde işsiz kadınların mesleki eğitimi konusuna, özellikle yer verilecek ve konunun önemi her platformda dile getirilecektir. Bu çalışmamız ile işsiz kadınların hayata tutunmaları sağlanacak hem de kadınların işsiz kalmamaları için çalışmaların yapılmasına öncülük yapılacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı