REKLAMI GEÇ

Kaymakam “Maytap” dedi

Kaymakam “Maytap” dedi

Serinhisar İmam Hatip Ortaokulu’nda iki çocuğun Atatürk büstünü ateşe verdikleri olayla ilgili Kaymakam Zeyit Şener’den yazılı açıklama geldi. Basında yer alan haberleri “yanlı” ve “yanlış” olarak nitelendiren Kaymakam Şener, “Çocuklar, kutlamalardan esinlenmişler, maytap yakmak için ateş yakmışlar” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2014 Salı, 11:47

Serinhisar İmam Hatip Ortaokulu’nda 11 ve 12 yaşlarındaki iki çocuğun Atatürk büstünü ateşe vermeleri, büyük yankı uyandırdı. Atatürk büstünün yakılması birçok haberi basın-yayın organlarında haber oldu.

Olayın ardından Serinhisar Kaymakamı Zeyit Şener, Atatürk büstünün yakılması ile ilgili haberleri yaptığı yazılı açıklama ile “Yanlı” ve “Yanlış” olarak nitelendirdi. “Olayın gerçek mahiyeti aşağıda anlatıldığı şekilde olmuştur” diye başladığı açıklamasında, çocukların oyun oynarken maytap yakmak için ateş yaktıklarını, yangının bu nedenle çıktığını bildirdi.

İşte Kaymakam Şener’in o olayla ilgili açıklaması:
31.08.2014 günü yaşları 11 ve 12 civarında iki çocuk tarafından oyun oynamak amacıyla küçük çaplı yangın çıkarması neticesinde Atatürk büst´nün yanması basına yanlış ve yanlı aks ettirilmiştir. Olayın gerçek mahiyeti aşağıda anlatıldığı şekilde olmuştur.
Resmi kurumlarımızdan alınan okulumuza ait kamera görüntülerinden, iki küçük çocuk çam pürünü bir araya getirerek maytap yakmak için ateş yakmışlardır. Yaşları küçük olan çocuklar, korkup kaçarak olay yerini terk etmişlerdir. Emniyet birimlerimiz failleri araştırırken, çocuklar bu olayı aileleriyle paylaşmış, bunun neticesinde durumun hassasiyetini bilen babaları, bizzat çocuklarını emniyete getirmişlerdir. Çocuklar ilk ifadelerinde “Bunu oyun ve gördüğümüz kutlamalardan esinlenerek yaptık” demişlerdir. Olayın başka bir mahiyeti olmadığı tespit edilmiştir. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlar

uzmanmağdur   -  Bağlantı 2 Eylül 2014, 23:04

kaymakam bey aslını uygun davranmış ya çocuklar onlarda asıllarına uymuş yaşasın yeni türkiye maytabınız bol olsun

rdmn   -  Bağlantı 2 Eylül 2014, 15:06

Sayın Kaymakam Bey; Siz bizimle MAYTAP mı geçiyorsunuz? Bilemedik ki?

zafer   -  Bağlantı 2 Eylül 2014, 14:45

Bu nasıl resmi bir açıklamadır.At yalanı,göreyim inananı!…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı