REKLAMI GEÇ

Kobaş selin bilançosu açıkladı

Kobaş selin bilançosu açıkladı

Serinhisar Belediye Başkanı Ahmet Kobaş, Denizlihaber.com’a kesin olmamakla birlikte selin Serinhisar’da yol açtığı hasarın ilk rakamlarını açıkladı. Tonlarca nohut ve arpanın zarar gördüğü ilçede ilk belirlemelere göre 22 evi su bastı, 15 metrekarelik asfalt yol kullanılamaz hale geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ağustos 2017 Perşembe, 14:17

Denizlihaber.com Serinhisar Belediye Başkanı Ahmet Kobaş’a Serinhisar’da dün akşam yaşanan korkunç selin yol açtığı hasarı sordu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ilçeyi ziyareti için toparlanan ilk verileri Denizlihaber.com ile paylaşan Kobaş, öğle saati itibariyle kesin olmamakla birlikte bir ön rapor oluşturulduğunu kaydetti.

TONLARCA ÜRÜN TELEF OLDU
Kobaş, yaklaşık olarak 35 ton nohut, 35 ton arpa ve 2 ton tütün’ün hem tarlada hem de üretici saklama alanlarında tamamen telef olduğunu ilçede yapılan hasar tespit çalışmaları sonrası öğrendiklerini belirtirken, ilk belirlemelere göre iki leblebi üretim tesisin de sel sularından hasar gördüğünü aktardı.

22 EVDE HASAR 
Sel sularının ilçe merkezindeki birçok konut ve işyerinde irili ufaklı su baskınlarına yol açtığının altını çizen Başkan Kobaş, ancak yine hasar tespit çalışmalarında 22 evin hasar gördüğünün ortaya çıktığını dile getirdi. Kobaş, 11 bahçe duvarının da yıkıldığı ilçede özellikle sel sularının yoğun olarak geldiği Denizli Antalya Karayolu’nda heyelana da yol açtığını da hatırlattı. Sel suları bir besihaneyi de hasara uğrattı.

15 BİN METRAKARE ASFALT ZAHİYATI
Başkan Kobaş, yağışın ilçe genelinde toplamda 40-45 dakika sürdüğünü, ilçe merkezinin üst kesimlerinde doluyla birlikte kuvvetini azami düzeye çıkarmasının ise afete neden olduğunu aktardı. Kobaş, ilçe merkezinin üst bölgelerinin yoğun yağış alması nedeniyle hızla alçak bölgelere doğru harekete geçen sel sularının beraberinde sürüklediği, taş, kaya ve ağaç parçalarıyla şehir içi yollara çok büyük hasar verdiğini belirtti. İlk belirlemelere göre sel suları nedeniyle yaklaşık 15 bin metrekarelik asfalt yol kullanılamaz hale geldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı