REKLAMI GEÇ

Serinhisar masaya yatırıldı

Serinhisar masaya yatırıldı

Türkiye’de leblebi ve bıçakçılığın başkenti olarak bilinen Serinhisar, kabuğunu kırmak, dışa açılmak ve adını dünyaya duyurmak istiyor. Ama nasıl? İşte bu soru, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında, daire müdürleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2016 Çarşamba, 10:04

Vali Ahmet Altıparmak, Denizli’nin ilçelerini tanımak, sorunları yerinde tespit etmek amacıyla başlattığı ilçe gezilerine Çameli ve Serinhisar ile devam etti. Çameli ziyaretinin ardından Serinhisar’a geçen Vali Altıparmak, Kaymakam Hakan Alkan’ı ziyaret etti. İlçe yatırımlar hakkında Kaymakam Alkan’dan brifing alan Vali Altıparmak, daha sonra Halk Eğitim Merkezi’nde mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraya geldi.

vali-serinhisar-ziyaret-2

KABUĞUNU KIRMAK ADINI DUYURMAK İSTİYOR
Günlük 120 ton leblebi üretimi ile Türkiye’nin leblebi ihtiyacının yüzde 85’ini karşıladığı, bıçakçılığın da başkenti kabul edilen Serinhisar’ın tanıtım eksikliği yaşandığının dikkat çekildiği toplantıda Kaymakam Hakan Alkan, tanıtım çalışmalarının yanı sıra, ilçede kız ve erkek öğrencilerin barınabileceği yurt veya pansiyona ihtiyaç olduğunu belirtti. Ayrıca Yatağan Bıçakçılık Sitesi’nin biran önce hayata geçirilmesiyle ilgili eksikliklerin giderilmesi konusunda da destek istedi.

vali-serinhisar-ziyaret-1

YENİ FİKİRLERE İHTİYAÇ VAR
Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Serinhisar’ın içine kapalı bir ilçe olduğunu, dışa açılması ve gelişmesi için yeni fikirlere ihtiyaç duyulduğunu belirti.

Vali Altıparmak, bu ülkenin kalkınması için en önemli sermayenin yeni fikir olduğunu dikkat çekerek, “GEKA ve Kırsal Kalkınma Ajansları ile birlikte çalışıp ne yapılması gerekiyorsa biran ön önce yapılmasını istedi.

vali-serinhisar-ziyaret-3

SUSUZLUK ÖNEMLİ SORUN
Serinhisarlı çiftçilerin en önemli sorunu susuzluk. Tarım arazilerinin yalnızca yüzde 32’sinde sulu tarım yapılabildiğini belirten Serinhisarlılar sulu tarıma geçmek istiyor. DSİ 212. Şube Müdürü Muhittin Püskül, Serinhisar Ovası’nın tamamının sulu tarıma geçilmesinin mümkün olmadığını belirtmesi, Serinhisarlıları çileden çıkardı. Leblebiciler Kooperatif Başkanı Hüseyin Turhan, 1991 yılında hazırlanan ve Yapraklı Barajı’ndan su getirilmesiyle ilgili projeyi göstererek, “Hazır proje var. O dönem planlanmıştı. Şimdi ne oldu da vazgeçildi?” diyerek isyanını dile getirdi.

Projeyi dikkatlice inceleyen Vali Altıparmak, “Bizim devletimiz çok güçlü. Eğer bu mümkün olsaydı ne yapıp edip getirirdi. Demek ki başka bir sorun var. Yer altı suyu ile sulamaya devam edeceksiniz” yanıtını verdi.

KÜTÜPHANE EKSİKLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ
Yatağan Mahallesi’ndeki kütüphanenin kapatılması sonucu ortada kalan kitapların okullara dağıtılması gündeme geldi. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi, kitapların okullara verilmesinin mümkün olmadığını, müdürlük tarafından alınacağını belirtti.

Vali Altıparmak ise kitapların ne okullara ne de il müdürlüğü tarafından alınmasının doğru olmadığını belirterek, “Kütüphaneyi neden kapatıyorsunuz. Esnaf kendi arasında para toplayıp, bir görevli tayin edebilir. Benim katıldığım yurt dışı gezilerin, kentlerin en prestijli mekanlarında, en prestijli binaların kütüphane olarak kullanıldığını görüyorum. Bizim burada ise kenarda kalmış binalar kütüphane olarak kullanılıyor” dedi.

Vali Altıparmak ayrıca, kütüphanelerde bulunması gereken iki kitap önerdi. Şevket Süreyya Aydemir’in “Suyu Arayan Adam”, Grigoriy Petrov’un “Beyaz Zambaklar Ülkesi” adlı kitapları, öğrenci, öğretmen, belediye başkanı, memur ve tüm vatandaşların okumasını tavsiye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı