REKLAMI GEÇ

Serinhisar üniversiteye kavuşuyor

Serinhisar üniversiteye kavuşuyor

Serinhisarlıların uzun süredir mücadelesini verdiği üniversite için somut adımlar atıldı. Belediye 9,5 dönüm yerin tahsisini yaptı, hayırseverden destek sözü alındı. Üniversiteden senato kararı bekleniyor; Serinhisar üniversiteye kavuşuyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2014 Salı, 11:55

Serinhisar’da bir ara kurulan sonra kaldırılan ancak uzun süredir mücadelesi verilen Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı bir yüksekokul için somut adımlar atıldı. Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, ilçeye üniversite kazandırılması için başlatılan çalışmaların temel atma aşamasına geldiğini belirtti.

ARAZİ TAHSİSİ TAMAM
Serinhisar Belediye Meclisi’nin 9,5 dönüm araziyi üniversite ve SGK ilçe hizmet binası yapılması için tahsis ettiğini belirtirken, “İlçemize sosyal güvenlik programıyla ilgili bir bölüm açılmasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu bağlamda SGK İl Müdürümüz Ahmet Kurt ile de görüştük. Tahsis ettiğimiz arazinin 1,5 dönümlük bölümüne SGK ilçe hizmet binası yapılacak, kalanı da üniversite kampüsü olarak ayrılacak. Böylelikle öğrencilere staj da yapabilecekleri bir kampüs oluşturmuş olacağız” dedi.

HAYIRSEVER DESTEĞİ
Devlet kurumları ve özel sektörün sosyal güvenlik işlemlerinde görevlendirilecek ara elemanları yetiştiren okulu inşa edebilmek için Denizli’de yaşayan Serinhisarlı bir iş adamından 1 milyon lira destek sözü aldıklarını da söyleyen Kobaş, “Hayırseverimizin desteği hazır. Üniversite senatosundan kararın çıkmasını bekliyoruz, ardından YÖK süreci başlayacak ama bu arada Serinhisar Belediyesi olarak biz temel atma işlemlerini hızlandıracağız. İnşallah yakın zamanda temeli atmış olacağız” dedi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 14 Ekim 2014, 22:36

SGK ile ilgili yüksekokul ne kazandıracak beldeye. Kişilerin peşine değil, beldenize yakışan okulu kazandırın. Akıllı olun. Şovcuların peşine takılmayın. SGK yüksek okulu serinhisarda. Komik ötesi olacaksınız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı