REKLAMI GEÇ

Serinhisar’da göğüs taraması çağrısı

Serinhisar’da göğüs taraması çağrısı

Serinhisar’ın meşhur leblebicileri meslek hastalıkları endişesi ile taramadan geçirildi. İl Sağlık Müdürlüğü, ilçeye bir göğüs hastalıkları uzmanı görevlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2018 Cumartesi, 11:12

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Serinhisar’a göğüs hastalıkları uzmanı görevlendirerek leblebici ve bıçakçıları meslek hastalıklarına karşı taramadan geçirmeye başladı. Yöre toprağındaki yüksek asbest miktarı, demir tozu ve leblebicilik mesleğini yapanların leblebi tozu tehlikesi yaşadığı ilçede herkes taramaya davet edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Leblebisiyle meşhur Serinhisar ilçesi, Yatağan bıçaklarıyla bilinen Yatağan Mahallesi ve eski adı Kızılhisar olarak bilinen beldede bulunan kırmızı toprak ile uğraşan bölge insanında leblebi, demir tozları ve kırmızı topraktaki asbest miktarı mesleki akciğer hastalıklarının görülmesine neden olabiliyor. Bu doğrultuda meslek hastalıklarının önüne geçmek için Serinhisar Devlet Hastanesi’nde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Göğüs Hastalıkları Uzmanı görevlendirilerek tarama yapılmaya başlandı” denildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk bölge halkının taramadan geçeceğini söyleyerek; “Bildiğiniz gibi Serinhisar leblebicilik ve bıçakçılık mesleğiyle geçimini sağlayan bir ilçemiz. Bu ilçede yaşayan vatandaşlarımızın toza bağlı olarak akciğer ve solunum sistemlerinin etkilenip etkilenmediğini anlamak için yaklaşık 5 yıl önce Nefesine Sağlık Projesi kapsamında 600 kişiye sağlık taraması yapılmıştı. İkinci kez yapacağımız bu taramayla birlikte hastalarımızın röntgen filmleri, solunum fonksiyon testleri, muayene tetkik ve tedavileri yapılarak çalışma ortamının iyileştirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması, çalışanların sağlığındaki iyi ve kötüye gidiş yönünde bilgi sahibi olabileceğiz. Serinhisarlı vatandaşlarımızı muayene olmaları, gerekli testleri yaptırmaları için her Cuma Serinhisar Devlet Hastanesi’ndeki Göğüs Hastalıkları Polikliniğimize bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı