REKLAMI GEÇ

SERİNHİSAR’DA TANITIM GÜNLERİ

SERİNHİSAR’DA TANITIM GÜNLERİ

Serinhisarlıların ilçelerini eksiksiz tanıtmak için büyük bir özveri ve çaba harcadığı “Serinhisar Tanıtım Günleri”, 15-16-17 Mart tarihleri arasında, 3 gün süreyle Üniversitede gerçekleştirilecek. 19 Mart’ta ise Serinhisar ve Yatağan’a özgü ürünlerin mahallinde tanıtılacağı ilçe gezisi düzenlenecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2017 Pazar, 12:27

Protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek Tanıtım Günlerine Serinhisarlı ressam Esat Eğer ise, 1930-1965 yılları arasını yansıtan 15 tane tarihî Serinhisar fotoğrafı ve ilçeden yansıyan tablolarıyla katılacak. Ayrıca çok sayıda bilim adamı, sanatçı, araştırmacı, şairler eserleri ile tanıtımda yerini alacak.

Serinhisar’ın Sesi gazetesi de gazete arşivini ziyaretçilere açarak, ziyaretçilere bir anlamda nostalji yaşatacak.
Rektör, ilçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Üniversite üst düzey bürokratları, Dekanlar, Yüksekokul Müdürleri, davetliler, Serinhisarlılar, PAÜ öğrencileri ve basın mensupları da tanıtıma katılarak, Serinhisar’ı yakından tanıma ve tanıtma fırsatı bulacaklar.

SEKÜYAD (Serinhisarlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği) de özel bir stand ile bu tanıtımda yer alacak ve “Serinhisar” adlı dergisini tanıtacak. Öğretim Görevlisi Yaşar ÖZTÜRK, bu tanıtımın bilim, kültür ve sanat kısmını hazırlamada yoğun bir emek harcadı. Serinhisar üzerine yapılmış araştırmalar, yayımlanmış kitaplar ile Serinhisarlı şair, yazar ve akademisyenlerin kendi alanlarında yaptıkları araştırma, inceleme ve kitapları bu stantta sergilenecek.
Tanıtım Günleri için geri sayım başladı. Üniversitede görev yapan akademisyenler tanıtıma eksiksiz katılmak için yoğun bir tempo içinde çalışıyorlar. Bu konuda açıklama yapan Yaşar Öztürk “Elimize ulaşan çok sayıda yayımlanmış kitap, makale var. Bunların tamamını tanıtım standında sergilememiz mümkün değil. Önümüzdeki günlerde bu çalışmaları iki kısma ayırıp “Serinhisar Bibliyografyası” adı altında yayımlayacağız” dedi.

PAÜ Serinhisar ilçe tanıtım programı şöyle:
1) 15 Mart 2017 Çarşamba günü saat 11.00’de PAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde açılış yapılacak.
2) 15-16-17 Mart 2017 tarihlerinde üç gün ilçe tanıtımı gerçekleştirilecek.
3) 19 Mart 2017 Pazar günü ilçe gezisi düzenlenecek. Pazar günü sabah 8.30’da PAÜ kampüsten çıkış.
09.00’da Serinhisar’da kahvaltı, daha sonra Bardak damları, kilim, yolluk, dokuma, aksesuar ve Leblebiciler Sitesi gezintisi.
13.00’te öğle yemeği (Şehit Polis Ahmet Kabukçu Parkı)
14.00’te Yatağan bıçak ve kama imalatı ve Kefe Yaylası.
16.30’da Denizli’ye dönüş

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı