REKLAMI GEÇ

Serinhisar’da tepki çeken ağaç kesimi

Serinhisar’da tepki çeken ağaç kesimi

Serinhisar İmam Hatip Lisesi’nin bahçesine orta okul yapılması kararı, 55 yıllık 20 çam ağacının sonu oldu. Okul için de önemli bir değer olan ağaçların kesilmesi ilçe halkının tepkisini çekti. İlçede 18 madde uygulaması ile belirlenen 8 okul yerinin olduğunu belirten eski Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, “Okul için de olsa ağaçların katledilmesi uygun bir davranış değil” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2016 Cuma, 14:37

Serinhisar İmam Hatip Lisesi bahçesindeki çam ağaçları, yeni okul binası yapılacağı gerekçesiyle kesildi. Öğrencilerin okulda olduğu sırada, 55 yıllık 20 çam ağacı ekipler tarafından kısa sürede devrildi.

Ağaç katliamı olarak nitelendirilen olaya tepkiler de gecikmedi. Vatandaşlar ağaçların kesilmesine bir anlam veremediklerini, farklı bir alternatifin geliştirilebileceğini belirtirken, Serinhisar eski Belediye Başkanı ve CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gemi, bu davranışı uygun bulmadıklarını söyledi.

OKUL İÇİN 8 AYRI BÖLGE BELİRLENMİŞTİ
İlçede, 18. Madde uygulaması ile 8 okul yerinin belirlendiğini ifade eden Gemi, “İlçede belirlenmiş okul arsaları mevcut. Buna rağmen okul bahçesinde daracık bir alana, hem de yarım asırlık çam ağaçlarını keserek okul yapılmak istenmesini akıl mantık almıyor. Her biri 55 yaşında ve 20 ağaç katledildi. Eğitim için bile olsa bu uygun değil” dedi.

denizli-serinhisar-okul-bahcesindeki-agaclar-kesildi-1

Yorumlar

arif   -  Bağlantı 3 Haziran 2016, 14:50

sizin amacınız üç beş ağaç değil. Biz dağlara milyarlarca ağaç diktikkkkkkkkk, yol yaptık,yaptık oğlu yaptık işte eleştirmeyin kuzu kuzu kabul edeceksiniz mecbuuuuuuur. ŞAKA TABİKİ KINIYORUM

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı