REKLAMI GEÇ

Serinhisar’ın sertifikalı çobanları

Serinhisar’ın sertifikalı çobanları

Serinhisar’da sürü yönetimi eğitimine katılan 58 çoban,sertifikalarını aldı. Çiftlik işleten Fidan Eskikurt da 57 erkek meslektaşıyla birlikte sertifikalı çobanlar ordusuna katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2014 Cuma, 09:10

Serinhisar’da Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Sürü Yönetimi Elemanı Yetiştiriciliği” kursu tamamlandı. Kursa devam eden ve başarılı olan 58 çobana sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

Bir çiftlikte çobanların geleneksel giysisi kepenekle birlikte yapılan törene Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Kardaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet İşleyen, Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cengiz Sarıca ve kursiyerler katıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cengiz Sarıca, törendeki konuşmasında, “ Kursumuzu İlçemiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak açtık. Kursun sonunda 58 kursiyerimiz verilen 120 saatlik eğitimin sonunda sertifikalarını aldılar.Bu tören için çiftliğini bizlere açan Eskikurt Çiftliği sahibi Halil ve Fidan Eskikurt’a çok teşekkür ederim” dedi.

Serinhisar Belediye başkanı Mehmet Kobaş da öğrenilen her bilginin çok önemli olduğunu, gün geldiğinde öğrenilen o bilgiye ihtiyaç olacağını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Kardaşise, “Bakanlığımız hayvancılık sektörünün daha iyi olması ve daha ileri düzeyde olması için başlattığı yeni uygulama ile daha bilinçli hayvan yetiştiriciliği sayesinde hayvan sayısını artıracak ve et ihtiyacını karşılama sıkıntısı çekilmeyecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. İlk sertifika, Serinhisar’da küçükbaş hayvan çiftliği işleten Fidan Eskikurt’a verildi. Bir bayan olarak bölgede bu sertifikayı alan ilk isim olan Eskikurt, bu işi çok sevdiğini ve örnek olacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı