REKLAMI GEÇ

Vali Karahan ve Başkan Zolan selin vurduğu Serinhisar’da

Vali Karahan ve Başkan Zolan selin vurduğu Serinhisar’da

Tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşayan Serinhisar, dün akşam yağmura teslim oldu. Görülmemiş yoğunluktaki sağanak nedeniyle ilçede bir anda yaşam kabusa döndü. Gelen kötü haber sonrası Vali Hasan Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan soluğu afetin vurduğu ilçede aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ağustos 2017 Perşembe, 09:59

Serinhisar, dün akşam ilçe tarihinin en ciddi doğal afetlerinden birin yaşadı. Bir anda etkili kuvvetli sağanak, ilçe merkezinde vatandaşları deyim yerindeyse ölümle burun buruna getirdi. Yaşanan kuvvetli sağanak ilçeyi sular altında bırakınken, heyelanlara da neden oldu.

Dakikalar içinde adeta kıyameti yaşayan Serinhisar’da çok sayıda ev, işyeri, tarım arazisi ve araç zarar gördü. İlk belirlemelere göre can kaybının olmadığı ilçede maddi hasar ve kayıp net değil ama göründüğü kadarıyla büyük.

Azgın sel sularının dev taş parçaları ve kayaları sürüklediği ilçe bu felaketi yaşarken Vali Hasan Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan gece Serinhisar’a giderek sel mesaisi yaptı.

Büyükşehir ekipleri ve AFAD ekiplerinin bölgedeki çalışmalarını kontrol eden Vali Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş’tan durum hakkında bilgi aldı.

Vali Karahan, “Vatandaşlarımızın bazı araçları sürüklenmiş, şimdi hep birlikte alanda incelemelerde bulunuyoruz. Olayın incelemesini yapacağız. Şu ana kadar bir can kaybımız yok. Bizi sevindiren o. Ani gelişen bir su baskınıydı. Hasarların tespiti için görevliler incelemelerini sürdürüyor. Yolu ulaşıma geçici olarak açtık. Sabaha kadar ilçede temizlik faaliyetlerini tamamlayacağız” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ise yağışın ardından dağdan inen kaya parçalarıyla birlikte otomobillerin de sürüklendiğini belirterek, “Tabi olayın ciddiyeti gündüz belli olacak. Zarar tespit çalışmalarımızı sabah saatlerinden itibaren aralıksız sürdüreceğiz. İnşallah gereken önlem neyse alınacak. Zararlar da Sayın Valimizin belirttiği gibi bizler tarafından giderilecek. İnşallah burası eskisinden daha iyi olacak. İnşallah, önlemleri tekrar gözden geçireceğiz. Vatandaşımızın zarar görmemesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Memleketi Denizli’de bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de bugün kentte gerçekleştirilecek bayramlaşma töreninin ardından Serinhisar’a gideceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı