REKLAMI GEÇ

17.Felsefe Olimpiyatları yapıldı

17.Felsefe Olimpiyatları yapıldı

Türkiye Felsefe Kurumu (TFK) tarafından düzenlenen 17. Türkiye Liseler arası Felsefe Olimpiyatları, Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük Beledisi’nde yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 9 Mart 2013 Cumartesi, 16:11

Türkiye Felsefe Kurumu ( TFK ) Çocuklar İçin Felsefe Birimi’ nin düzenlediği 17. Türkiye Felsefe Olimpiyatı Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesinde yapıldı. Kızılcabölük, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, Hatay (Samandağ), İstanbul, İzmir, Mersin, Samsun olmak üzere 12 merkezde yapılan Türkiye Felsefe Olimpiyatlarının düzenlendiği tek belde.

Kızılcabölük Yaşar Öncan Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, Aydın, Afyon, Denizli, İzmir, Uşak ve Muğla’dan katılan 36 öğrenci yarıştı.

Felsefe Olimpiyatları ile ilgili bulgu veren Felsefe olimpiyatı bölge komisyon başkanı Dr. Yüksel Marım; “Bu olimpiyata katılabilmek için içinizden bazılarının ne kadar zorluklara, sıkıntılara, fedakârlıklara katlandığınızın farkındayım. Felsefe adına burada bulunmak için gösterdiğiniz maddi ve manevi bütün fedakârlıklar için teşekkür ederim. Çıkarların egemen olduğu bir dünyada bu kadar insan bu kadar özveriyle bir iş için uğraşıyorsa ve bunu on yedi yıldır sürdürüyorsa bu hayatımıza yön vermek için felsefe yapmanın önemine inandıkları içindir. Descartes’ın dediği gibi ‘Felsefesiz yaşamak, açmaya çalışmadan gözü kapalı yaşamaktır ve insanın kendisini yönetmek için aklını kullanması gözlerini kullanmasından daha gereklidir’. Bu sınava giren tüm öğrencilere, teşekkür belgesi verilecek. Dilerim bu belgeyi alan öğrenciler, her zaman akıllarını kullanma cesaretini ve gücünü gösterecektir” dedi.

Marım, Sonuçların 10 gün içinde açıklanacağını, www.lisefelsefe.org ve TFK sitelerinde ilan edileceğini ve ilk iki dereceye giren öğrencilerin yabancı dil yeterliliklerine göre 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Odense’de (Danimarka) yapılacak uluslararası olimpiyatta Türkiye’yi temsil edeceğini söyledi.

KIZILCABÖLÜK’Ü GEZDİLER
Öğrenciler sınavda ter dökerken, veliler de Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu rehberliğinde beldeyi gezdi. Uslu: “İlim ve sanat ilgi görmediği yeri terk eder. İlim ve sanat bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Biz de okullarımızdan gelen projelere elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Özay Gönlüm’ün memleketi olan ve El dokumasının merkezi olan Kızılcabölük; İlim, kültür, sanat ve sporun merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor”dedi.

Olimpiyat sınavı sonrasında ise Kızılcabölük Belediyesi Toplantı ve nikah salonunda düzenlenen törenle; katılımcılara ve okullarına Türkiye Felsefe Kurumu tarafından katılım belgeleri ile Kızılcabölük oturumu anısına plaketler verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu