REKLAMI GEÇ

2.400 rakımlı Bozdağ’da Kar Şenliği

2.400 rakımlı Bozdağ’da Kar Şenliği

Tavas’ın Nikfer Mahallesi yakınlarındaki Bozdağ’da, Kar Şenliği düzenlendi. Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen şenlik, binlerce kişiyi 2 bin 400 rakımlı Bozdağ’da buluşturdu. Şenliğe katılanlar kar ve sucuk-ekmek keyfini bir arada yaşadı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2015 Pazar, 17:20

Bozdağ Kar Şenliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Şenliğe Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Alkyol, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizli merkez ile birlikte Tavas ve çevre ilçelerden yoğun katılımla gerçekleşen şenlik, “Kardan Heykel Yarışması” ile başladı. Ardından kayak ve kızak yarışmaları yapıldı. Dereceye girenlere ödüllerini Başkan Zolan verdi.

SUCUK-EKMEK İKRAMI
Çay, çorba ve sucuk-ekmeğin ikram edildiği etkinlikte telesiyejler de kullanımına sunuldu. Şenliğe katılanlar, telesiyej ile Bozdağ’ın zirvesinden muhteşem manzarayı görme imkanı bulurken, amatör ve profesyonel kayakçılar da teleski ile tırmanışlarını gerçekleştirdi. 7’den 70’e binlerce Denizlilinin katıldığı Bozdağ Kar Şenliği’nde vatandaşlar karın ve eğlencenin tadını çıkardı.

DENİZLİ’NİN 2. BEYAZ CENNETİ
Bu arada Vali Şükrü Kocatepe, şenlikte yaptığı konuşmada, Bozdağ Kayak Merkezi’nin Ege Bölgesi’nin faydalanabileceği büyük bir spor tesisi haline geldiğini belirterek, “İl Özel İdaresince temeli atılan tesisimiz, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanıyor. Sekiz adet pisti olan kayak merkezi, Denizlimizin 2. beyaz cenneti olacaktır” dedi.

2015 ARALIK’TA BİTECEK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Bozdağ’ın kayak merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini kaydederek, “Bozdağ geldiği nokta ile Türkiye’de diğer kayak merkezleri ile yarışabilir noktada. Birçok kurumun işbirliği ile güzel bir kayak merkezi haline getirme gayreti içerisindeyiz. Bu fikri ilk ortaya atandan, bugüne kadar emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Burada günü birlik sosyal tesisler yapacağız. Oturulup çay içebilecek, yemek yenecek alanlar yapacağız. Onu da iklim müsait olduğunda inşallah bu yaz yapacağız. 2015 Aralık’ta Bozdağ Kayak Merkezi ülkemizin hangi şehrinden gelirse gelsin tüm vatandaşlarımıza hizmet vermeye hazır hale gelecek. İnşallah her geçen yıl Bozdağ Kayak Merkezi hak ettiği yere ulaşacak. Uludağ gibi, Kartalkaya gibi artık Türkiye’nin gündeminde Denizli-Bozdağ olacak” diye konuştu.

anons

KAYAK GÖSTERİSİ
Konuşmaların ardından minik kayakçılar, bir gösteri yaptı. Zirveden inerek Başkan Zolan’a çiçek sunan minik kayakçılar, protokol üyelerinden alkış topladı.

Ayrıca Türkiye Snowboard Şampiyonu Melis Yetişen ile Dünya Kayak Şampiyonası’na katılacak sporcu Onurcan Kuru da gösteri sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu