REKLAMI GEÇ

60’lık gelin adayına dolandırıcılık suçlaması

60’lık gelin adayına dolandırıcılık suçlaması

Tavas İlçesi’nin Nikfer Beldesi’nde, 70 yaşındaki çiftçi İsmail Şeyşen, kendisini evlenme vaadiyle kandırıp, nikahtan bir gün önce 9 bin 500 lira para ve 3 bin liralık ziynet eşyasıyla ortadan kaybolduğunu ileri sürdüğü gelin adayı 60 yaşındaki H.Ç.’den şikayetçi oldu. Jandarma H.Ç.’in yakalanması için çalışma başlattı.

/ DENİZLİHABER / 18 Şubat 2014 Salı, 17:17

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Nikfer Beldesi’nde yaşayan dört çocuk babası İsmail Şeyşen, 2001 yılı Ekim ayında eşi Hatice Şeyşen’in ölümü üzerine yalnız kaldı. Yalnızlığa daha fazla dayanamayan Şeyşen, çocuklarının da onayını alıp, evlenmek için tanıdıkları aracılığı ile Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nden 60 yaşındaki H.Ç. ile tanıştı. H.Ç.’nin 3 bin lira değerinde takı ve 2 bin lira para vermesi karşılığında evlenmeyi kabul etmesi üzerine 12 Şubat’a nikah günü aldı. İstediği para ve altınların yanı sıra bankadan çektiği 7 bin 500 lira krediyi de verdiği H.Ç.’nin nikahtan bir gece önce ortadan kaybolması üzerine dolandırıldığını anlayan Şeyşen, Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurup, şikayetçi oldu.

Başına gelenlerin evlenecekler tarafından ibret alınmasını isteyen Şeyşen, “Çarşamba günü nikaha gideceğime Tavas Jandarma Karakolu’na gittim. Başımdan geçenleri anlatarak H.Ç ve diğer kişilerden şikayetçi oldum. 70 yaşında evlenme vaadiyle dolandırılan ilk kişi ben değilim. Ancak yaşadıklarımdan benim durumumda olup evlenmek için eş arayanlara ibret olsun. Onlar da aynı tuzağa düşmesin. Evlenecekleri kişiyi iyice araştırmadan böyle bir işe girmesinler. Şimdi ben cezamı ömrüm yeterse 3 yıl boyunca her ay 350 lira kredi borcu ödeyerek çekeceğim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 7 22Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 7 24Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 9 26Açık