REKLAMI GEÇ

Akyol: Topluma kadınlar yön verir

Akyol: Topluma kadınlar yön verir

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, 5 Aralık Dünya Kadınlar günü olması sebebiyle bir mesaj yayımladı. Akyol, “Topluma kadınlar yön verir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2017 Salı, 15:51

Kadınların toplumun her yerinde olması gerektiğini vurgulayan Başkan Akyol, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kadınların her alanda ileri bir seviyede olmasını arzu ederek bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkını tanıdığını söyledi.

Akyol, “Gelişmiş ülkelerde dahi kadına seçme ve seçilme hakkı bizden daha sonra verildi. Dünya Kadın Hakları Günü; içinde bulunduğumuz yüzyılın başlarından bu yana tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması yolunda önemli bir gündür. Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması büyük önem taşımaktadır. Kadınların kendi hakları uğrundaki mücadeleleri daha eşitlikçi bir toplum yaratılmasını sağlamak ve buna bağlı olarak da toplumun bütünü açısından demokratik bir anlam taşımaktadır” dedi.

Gazi Mustafa Atatürk’ün ‘Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ sözünü hatırlatan Akyol, “Bu bakış açısıyla yürütülen çalışmalar sonucu kadınlarımız, diğer birçok ülkedeki kadınlara nazaran oldukça ileri bir konum elde etmişlerdir. Varlıklarıyla toplumumuzun yapısına yön veren kadınlarımızın sorunlarının dile getirilmesinin sadece bu günle sınırlı kalmaması dileklerimle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 8 26Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 12 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 23Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 27Az Bulutlu