REKLAMI GEÇ

Akyol’dan, Zeybekler Festivali’ne çağrı

Akyol’dan, Zeybekler Festivali’ne çağrı

Tavas Belediyesi tarafından 2. düzenlenecek olan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, herkes festivale davet ederek, “Ceketlerinizi almayı unutmayın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2018 Perşembe, 13:25

Tavas Belediyesi tarafından 20-22 Temmuz tarihleri arasında bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali Cuma Günü başlıyor. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde (DGC) basın karşısına geçerek vatandaşları festivale davet eden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Herkesi kucaklamayı bekliyoruz” diye konuştu.

Zeybekler Günü’nün aslında 16 Mayıs tarihinde olduğunu, ancak Avrupa’da yaşayan Tavaslıların isteği doğrultusunda tarihi ileri aldıklarını belirten Başkan Akyol, “Avrupa’daki vatandaşlarımız yıllık izinlerini bu tarihlerde kullanmaya başlıyor. 16 Mayıs tarihindeki festivale katılamayacaklarının üzüntüsü içinde olduklarını belirttikleri için, biz de meclis kararı ile Zeybekler Günü’nü bu tarihe almayı uygun gördük” diye konuştu.

Zeybekler günü için, Denizli, Uşak, Aydın, Burdur, Manisa, Balıkesir, Muğla, Kütahya, İzmir, Afyon gibi illerden çok sayıda zeybek ekibi de Tavas’ın konuğu olacağını belirten Başkan Akyol, “Herkesi kucaklayacak gücümüz de, kuvvetimiz de, sevgimiz de var” diye konuştu.

Festivale Kırgızistan Eski Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov’un da katılacağını duyuran Akyol, festivalin geniş bir yelpazeye sahip olduğunun altını çizdi.

Başkan Akyol, UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ustası Çamelili Hayri Dev’in vefatı dolayısıyla başsağlığı diledi.

Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali duyurusunun ardından Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, basın mensupları ile selfi yaparak, toplantıyı sonlandırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 7 22Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 7 24Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 9 26Açık