REKLAMI GEÇ

Altıparmak: ‘Bugün git yarın gel’ demeyin

Altıparmak: ‘Bugün git yarın gel’ demeyin

Vali Ahmet Altıparmak, kamu personelinden başkalarını taklit etmeden işlerini iyi ve sağlam yapmalarını, yeteneklerini kullanmalarını, “bugün git yarın gel” anlayışından uzak hizmet vermelerini istedi. Daha sonra da “mesleki jargon cehaletin aynasıdır” diye ilave etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2016 Çarşamba, 11:24

Vali Ahmet Altıparmak, ilçe ziyaretlerine Tavas’ta devam etti. Beraberindeki daire müdürleri ile birlikte Tavas’a çıkarma yapan Altıparmak, ilçeye gelişinde Kaymakam Osman Varol ve Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol tarafından karşılandı.

denizli-vali-ahmet-altiparmak-kamu-personeline-net-mesaj-1

Kaymakamlığı ziyaretinin ardından Yeni Camii’ye geçen Vali Altıparmak, buradaki konferans salonunda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yaparak, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Toplantıda konuşan Vali Altıparmak, kamuda görev yapanların kanunlar çerçevesinde hizmeti daha etkin ve hızlı nasıl verebilirizin çabası içinde olması, vatandaşın isteklerine çok hızlı cevap verilmesi gerektiğini, bunun da takipçisi olduğunu, “bugün git, yarın gel” anlayışına tahammül edemediğini söyledi.

“BİZ İYİ YAPTIK” DEME HAKKINIZ OLSUN
İnsana hizmetin önemini vurgulayan Altıparmak, “Aslolan insana hizmettin, aslolan ne yaptığınızdır. Allah bir fırsat vermiş il müdürleri olarak, sivil toplum kuruluşları olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz ki, geriye dönüp baktığımızda ‘geçmişte bunlar şu şekilde yapılıyordu’ diye şikayet etme hakkımız olsun, ‘biz iyi yaptık’ deme hakkımız olsun. Bunun için de sorumlulukla işlerimizi yapmak zorundayız” dedi.

“TAKLİT ETMEYİN, KENDİNİZ OLUN”
Kamu personelinden işini, sağlam, düzgün ve iyi yapmalarını isteyen Vali Ahmet Altıparmak, “Kur’an-ı Kerim’de hangi sure bilmiyorum ama mealen bir şey geçer. “Allah işini sağlam yapan, işini güzel yapan ve de başkasına yardım edeni sever” diye. Başka kriter aramaya gerek var mı arkadaşlar? İşinizi sağlam yapacaksınız. Zaten sağlam yaptığınız zaman sonrası gelir. Kurslara gittiğimde kaymakam adayı arkadaşlara ‘asla iyi kaymakam olmaya çalışmayın, iyi vali olmaya çalışmayın’ derim. Burada da iyi müdür ve benzeri şeyleri söyleyebiliriz. Çünkü iyi olmaya çalıştığınızda birilerini taklit edersiniz. ‘Ya ben de onun gibi yapayım’ dersiniz. O zaman iz olmazsınız, başka bir şey olur. Ama işinizi iyi yapmaya çalıştığınızda sorun yok. Herkes kendi bilgisi, becerisi, yeteneği çerçevesinde en iyisini yapmaya çalışır. En iyisini yapmaya çalıştığınızda, zaten sonrasında Allah elbette bütün kapıları açacaktır işini iyi yapana, sağlam yapana” diye konuştu.

“BİREYSEL BAŞARININ KIYMETİ YOK”
“Dürüst olun, sağlam iş yapın, başkasını kandırmayın” uyarısında bulunan Altıparmak, “Bir batılı söylüyor: Eğer inandığınızı iddia ettiğiniz dinin ahlaki kurallarını yerine getirmiyorsanız ya dininiz sahte ya siz sahtekarsınız. İnanıyorsanız, onun gereğini yerine getireceksiniz. Dürüstlükse, sağlam iş yapmaksa, başkasını kandırmamaksa onu yerine getireceksiniz. Bireysel başarının bizim açımızdan hiçbir kıymeti yok” ifadesini kullandı.

Toplantıda, Tavas Kaymakamı Osman Varol, ilçe ile ilgili brifing verirken, muhtarlar da sorunlarını dile getirdi. Daire müdürleri de sorunları not aldı, muhtarları yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirdi.

denizli-vali-ahmet-altiparmak-kamu-personeline-net-mesaj-2

EFE KIYAEFETİ GİYDİ
Toplantıdan sonra Tavas Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Ahmet Altıparmak’a, Başkan Turhan Veli Akyol, terzi Mehmet Urlu’nun diktiği “efe” kıyafetini hediye etti. Altıparmak, efe kıyafetiyle fotoğraf çekilmesi isteğini de kırmadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 8 25Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 23Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 4 22Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 24Çok Bulutlu