REKLAMI GEÇ

Annelerinden kalan mirasla park yaptırdılar

Annelerinden kalan mirasla park yaptırdılar

Tavas’ın Nikfer Mahallesi’nde yaşayan ve bir süre önce hayatını kaybeden Hacı Ayşe Varma’nın çocukları örnek olacak bir davranışa imza attı. Varma Ailesi, annelerinden kalan parayla mahalleye çok özel bir park kazandırdı. Tavas Belediyesi’nin arsası üzerinde yapılan park bölgeye canlılık getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2018 Salı, 12:21

Varma ailesi, vefat eden annelerinden kalan parayı anlamlı bir projede kullanma kararı aldı ve Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un kapısını çaldı.

Annelerinin adını, güzel bir hizmette yaşatmak istediklerini belirten Varma Ailesi’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, çalışma için harekete geçti.

Varma Ailesi ile ortak proje hazırlayan Başkan Akyol, Nikfer’de bulunan Tavas Belediyesi’ne ait 2 bin metrekarelik arsa üzerinde park yapıldı.

Yoğun bir çalışmayla kısa sürede tamamlanan 2000 m2’lik alana sahip “Hacı Ayşe Varma Parkı”nda 1 oyun grubu, 1 spor kondisyon takımı, çeşme, yürüyüş yolları, kamelya bulunuyor. Parkta otomatik sulama ve aydınlatma sistemleri de yer alıyor.

BAŞKAN’DAN TEŞEKKÜR

Parkın tamamlanmasının ardından görkemli bir açılış gerçekleştirildi. Törende, Nikfer Mahallesi’nin sosyal ve kültürel yaşamına yaptığı katkılardan dolayı Mehmet Varma ve ailesine teşekkür plaketi sunan Başkan Akyol, “Nikfer Mahallemizde Hacı Ayşe Varma Parkı’nın açılışını ve çok güzel bir hizmetin başlangıcını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Mazisinde vakıf kültürü olan bir milletin, bu tarz yardımlarla yaptırdığı nice güzel işler vardır. Tavas Belediyesi ve Varma Ailesi olarak böylesi anlamlı ve değerli bir hizmeti hayata geçirmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Annelerinin aziz hatırasını bu şekilde canlı tutarak oldukça hayırlı bir işe imza atan Varma ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

AVRUPALI YORGALILAR SIRADA
Başka bir projeye ilişkin bilgi de veren Başkan Akyol, “Bu projeden sonra Yorga Mahallemizin Avrupa’da bulunan derneği bize geldi ve Yorga’da bir sosyal tesis kurmak istediklerini söylediler. Burada olduğu gibi onlara da tüm imkanlarımızla destek vereceğimize söz veriyoruz. Rabbim bu tarz güzel projelerin devamını nasip etsin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu