REKLAMI GEÇ

Başkan Akyol’a anlamlı hediye

Başkan Akyol’a anlamlı hediye

Tavas’ta el sanatları, çini ve dekoratif ahşap süsleme kurslarına katılan engelliler, yaptıkları eserleri Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’a hediye etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2019 Cuma, 12:15

18 yaş üzeri ruhsal, ağır engelli bireylere ücretsiz ve yatılı bakım hizmeti vermek üzere Tavas’ta açılan Özel Denizli Engelli Bakım Merkezi, meyvelerini vermeye başladı.

Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle açılan kurslardan faydalanan engelliler yaptıkları el sanatları, çinicilik ve dekoratif ahşap süsleme işlerini kendilerini yalnız bırakmayan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’a hediye etti.

Deneyimli kadrolarıyla engellilere hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten, Engelli Bakım Merkezi Müdürü Psikolog Didem Tirçiçek, çalışmalarına ilişkin Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’a bilgi verdi.

Tirçiçek, “Öncelikle bize bu yatırımı yapmamızda her türlü desteği sağlayan Tavas Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol’a çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızın ‘Yatırımcı Dostu Tavas’ çağrısına kulak vererek yatırımımızı; bölgenin de coğrafi yapısı uygun olduğu için buraya yapmaya karar verdik. Engellilerimizi kilitli kapıların altından çıkararak onlara kendilerini daha iyi hissedecekleri alanlar oluşturduk. Binamızı baştan aşağıya engellilerimizin özel durumlarına göre iyileştirmeler yaparak onları güvence altına aldık. Deneyimli lisans ve ön lisans mezunu sağlık personellerimiz hastalarımızın düzenli takibini yapmakta, tedavilerini devam ettirmekte ve hastane işlemlerini yürütmekteyiz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol da, engelli merkezinin Tavas’ta bulunması ve burada hizmet vermesinin ilçe için önemli olduğun söyledi.

Başkan Akyol, “Büyükşehir yasasıyla birlikte kapanan belde belediyelerimizin atıl olmaması için elimizden geleni yaptık. Karahisar mahallemizde kapanan belde belediyemize ait modern binamızı engelli bakım merkezi olarak hizmete sunmak için birçok prosedürü kolaylaştırarak yetkili arkadaşlara yardımcı olduk. Topluma en faydalı hizmeti sunmak bizim öncelikli görevimizdir. Engellilerimiz kapalı kapılar ardına kapatılmasın istiyoruz. Şehrin gürültülü ve kirli havasına mahkûm olmasınlar istiyoruz. Merkezimiz 24 saat izlenmekte olup, her türlü tedbirler alınmıştır. Kurslarımız sayesinde engelli kardeşlerimiz her alanda kendilerini geliştirme imkânı buluyor. Bakım merkezi yetkililerimize ve halk eğitim müdürlüğümüze emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 10 27Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 11 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 22Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 6 24Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu