REKLAMI GEÇ

Tavas’ta “Benim Adım Türkiye” sahnelendi

Tavas’ta “Benim Adım Türkiye” sahnelendi

Tavas Belediyesi ile İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen “Benim Adım Türkiye” adlı tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mart 2017 Cumartesi, 12:06

İzmir Kültür Sahnesi Yönetmeni İsmail Gülnar Tiyatrosu ve ekibinin Tavas Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda sahnelediği oyun, Kurtuluş Savaşı sırasında atalarımızın zor şartlar altında vatan için yaptığı fedakârlıkların anlatılmasıyla başladı, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olaylar ile devam etti. Halkın devleti ve vatanı için gözünü kırpmadan canını nasıl feda ettiğini ortaya koyan oyun, seyircilerden tam not aldı.

Oyunu Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, İlçe Müftüsü Recep Balaban, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Oyunun ardından söz alan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, vatan söz konusuysa herkesin üzerine düşen görevi sonuna kadar yapması gerektiğini vurguladı.

Akyol, “Binlerce yıldır yaşadığımız bu güzel coğrafyada nice savaşlar, afetler, yıkımlar yaşadık. Ama her defasında demokrasimize ve güzel vatanımıza canımız pahasına da olsa sahip çıktık. Bu cennet vatanı yok etmek, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere karşı hep dik durduk. 15 Temmuz gecesi hiç beklenmedik hain bir darbe girişimine maruz kaldık. O gece umutlarımıza, hayallerimize ve özgürlüğümüze kelepçe vurmak istendi. Ama bu milletin evlatları zalimlere karşı istikbali ve istiklali için canını hiç düşünmeden her türlü hain kalkışmaya karşı siper etti. Bütün Dünya da buna şahit oldu. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmamı, İzmir’in bağrından düşmana ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu vatan, 15 Temmuz günü vatanı için darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 18 yaşına basmamış nice yürekli gençleri, vatanı için evladını beşikte bırakan anaları bağrından çıkarmıştır” dedi.

Vatanın altın tepside sunulmadığını ifade eden Akyol, “Bu toprakları vatan yapıncaya kadar milletimiz çok ağır bedeller ödedi ve hala içerideki ve dışarıdaki hainlere, düşmanlara karşı ödemeye de devam ediyor. 15 Temmuz gecesi devletimizi ve milletimizi yok etmek isteyen hainlere karşı verdiğimiz mücadeleyi, birliğimizi ve kardeşliğimizi anlatan oyunu burada sahneleyen başta İsmail Gülnar ve ekibine teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bu güzel oyuna teşrif eden siz kıymetli misafirlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu oyun vesilesi ile bir kez daha, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimize şükran ve minnetle yad ediyorum. Rabbim milletimize böyle acıları bir daha yaşatmasın. Allah dirliğimizi ve birliğimizi bozmasın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 8 26Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 12 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 23Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 27Az Bulutlu