REKLAMI GEÇ

Tavas 3 yılda müthiş bir enerji yakaladı, yatırım üstüne yatırım yağıyor

Tavas 3 yılda müthiş bir enerji yakaladı, yatırım üstüne yatırım yağıyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da memleketi olan Tavas’a yatırım yağıyor.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2017 Cumartesi, 11:45

Tavas’ın kaderi 2014 yerel seçimlerinden sonra hızla değişmeye başladı. Alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra ilçenin sosyo-kültürel ve ekonomik dokusunu da olumlu yön de değiştirecek çalışmalarda olanca hızıyla sürüyor.
Tavas Belediyesi, Özelleştirme İdaresi’nden bedelsiz olarak aldığı eski TEKEL binasını Kültür ve Kongre Merkezi yapacak. Çalışmalar start aldı. Projere sinema, kurs merkezleri, nikah salonu, açık ve kapalı düğün salonu, bakım evi, spor salonu, kafeterya gibi etkinlik alanları yer alıyor.

Bağlar Mesireliği’ne 1000 kişilik amfi tiyatro yapıldı. Belediye, 1 MW gücünde güneş enerjisi üretecek projeyi bu yıl hayata geçiriyor ve elektrik üretimi başlayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Binası 3 ay sonra hizmete girecek. Tavas’a yeni Hükümet Konağı ile Adliye yapılması için ödenek ayrıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı arıtma tesisi inşaatının yüzde 40’ı tamamlandı, Mart’ta hizmete girecek.

19 bin metrekarelik alanda spor kompleksi yapılıyor. 2018’de hizmete girecek. Kent Ormanı düzenlemesi tamamlanmak üzere. Modern tarım ve hayvancılık için başarılı çalışma yürütülüyor. Hayvancılık ve süt sığırcılığı çiftlikleri açılmaya başlandı. Entegre et tesisi kurulacak. Yeni tekstil atölyeleri kuruluyor. Tavas’ta kamu ve özel sektör yatırımları hız kesmeden devam ediyor. TOKİ, 224 konutun inşaatına başladı.


Tavas Belediye Başkanı Turan Veli Akyol, yerel ve genel siyasette her zaman söz sahibi olan Tavas’ın hızla değişip geliştiğini söyledi. Akyol, “Hayallerimizi hizmete dönüştürüyoruz. Hizmet ettikçe motivasyonumuz artıyor. İlçemize iyi hizmet gelmesinde başrol oynayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Tavas, 2025’te modern bir kent olacak ve nüfusu da artacak. Göçü önleyip, tersine göçü başlatacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 25Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 8 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 27Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 11 26Parçalı Bulutlu