REKLAMI GEÇ

Tavas’ın 23 konuşan eli oldu

Tavas’ın 23 konuşan eli oldu

Tavas Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı işaret dili kursunu 23 kişi tamamladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2017 Çarşamba, 15:57

Tavas Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile “Türk İşaret Dili Konuşan Eller, Duyan Gözler, Parmakların Sesi, Engelsiz Yaşam” sertifika programında 23 kursiyerin katılımıyla 123 saat süren kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Şehit Polis Bekir Matrak Parkı’nda düzenlenen İşaret Dili Konuşan Eller sertifika programına Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Fışkın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nurdoğan Yaşar, İlçe Gençlik Spor Müdürü Serdar Eren, Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Barış Turgutoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Törede konuşan Başkan Akyol, “Bir engeli olmayan bireylerin işitme engeli olan bireylerle rahat iletişim kurabilmesi açısından çok önem arz eden bir kurs oldu. Tabiatta o kadar çok ses var ama duyamıyorsunuz. İşitme engelli kardeşlerimizle işaret dili sayesinde şiiri, duyguyu, kahramanlığı, ezgiyi, türküyü anlatmak çok önemli. Aramızdaki tek engel ses. Bu engeli kaldırmanın ve iletişim kurabilmenin yolu ise işaret dili. Öğrenmenin yaşı, zamanı, mekanı yok. Herkesi Halk Eğitim Müdürlüğümüzün açtığı kurslara davet ediyoruz. Bu kurslar sayesinde eğitimli, bilgili, kültürlü bireyler yetişmesiyle birlikte hayatımızın her alanına kalite, yenilik, değişim ve dönüşüm sirayet eder” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu