REKLAMI GEÇ

Tavas’ta Engelli Asistan Kabini

Tavas’ta Engelli Asistan Kabini

Tavas Devlet Hastanesi’nde Engelli Sağlık Kurulu Raporu verilmeye başlandı. Ayrıca engelli vatandaşlar için ‘Engelli Asistan Kabini’ kuruldu. Bir düğmeye basılarak, hasta karşılama personeli engelli vatandaşı karşılayarak, hastane içinde refakat ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2017 Salı, 11:14

Engelsiz Hastane olma sloganıyla çalışmalarını sürdüren Tavas Devlet Hastanesi’nde 2 yeni hizmet daha başladı. Denizli Devlet, Servergazi Devlet ve Acıpayam Devlet Hastanesi’nden sonra şimdi de Tavas Devlet Hastanesi’nde Sağlık Kurulu Raporu verilebilecek. Her Perşembe yapılacak heyette özür oranı, maluliyet, vasi tayini, bakım hizmeti gibi vatandaşların talepleri, oluşturulan heyette görüşülerek karara bağlanacak.

Bir diğer uygulamada görme engelliler için hastanenin ana girişinden başlayarak 100 mt uzunluğunda kabartmalı yürüyüş yolu yapılırken, yürüyüş yolunun sonuna engelli asistan kabini yerleştirildi. Kabinde bulunan düğmeye basıldığında hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi hızlıca geliyor ve engelli hastaya refakat ederek öncelikle ilk kayıtta bulunan engelli ilk kayıt masasından sıra beklemeden muayene olmak istediği poliklinikten sırasını alıyor. Muayene olacağı polikliniğe ve sonrasında laboratuar, röntgen gibi birimlere erişimini sağlıyor. Ayrıca görme engelli vatandaşlar, girişte bulunan hastanenin poliklinikleri, servisleri, mescitleri, idari birimleri ve diğer tüm birimleri gösteren sesli konuşma özelliği olan ve bril alfabesinin de bulunduğu ‘hastane yerleşim krokisinden faydalanarak gitmek istediği yeri rahatlıkla bulabiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 10 27Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 11 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 22Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 6 24Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu