REKLAMI GEÇ

Tavas’ta milli coşku

Tavas’ta milli coşku

Tavas’ta “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı kapsamında etkinlik düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2017 Pazartesi, 16:49

Bekir Güngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen program, Tavas Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Törene, Kaymakam Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan, Jandarma Komutanı J.Bnb. Veysel Aksoy, Emniyet Müdürü Tolga Adagülü, Askerlik Şubesi Başkanı Mehmet Çağlar Çakmak, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, öğrenciler tarafından hazırlanan ” Bir Milletin İstiklal’e Giden Yolu” adlı tiyatral gösterisiyle devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından söz alan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Türk milletinin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin 96. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladıklarını söyledi.

Akyol, “Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. Aziz milletimiz, sahip olduğu milli birlik, beraberlik ve kardeşlik idealini en güzel şekilde ifade eden İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir. Milli Mücadele günlerinin heyecanını ve coşkusunu içinde taşıyan İstiklal Marşımız, ay-yıldızlı şanlı bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça milletimizin ortak sesi olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 96’ıncı yıldönümünü kutluyor, bu vesileyle İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy’un aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 5 22Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 6 21Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 6 25Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 7 25Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu