REKLAMI GEÇ

TKDK, Kızılcabölük’te desteklerini anlattı

TKDK, Kızılcabölük’te desteklerini anlattı

Denizli Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kızılcabölük’te tekstil sektörü ile buluştu. Kızılcabölük belediye başkanı Abdülkadir Uslu’nun da hazır bulunduğu, Kızılcabölük Belediyesi toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına 70 civarında yerel tekstilci katıldı.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2013 Cumartesi, 10:40

TKDK uzmanları; Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin geliştirilmesine yönelik hibe desteği kapsamında Tekstil sektörünün yararlanabileceği kalemler üzerine bilgi verdi.

TKDK Denizli koordinatörlüğü uzmanları; Oktay Çam, Ahmet Hamitoğlu ve Onur Ataman gerekli açıklamaları yaptıktan sonra yöneltilen soruları da cevapladı.

Uzman Ahmet Hamitoğlu; Tarım alanında yapılan yatırımların yanında Kırsal Kalkınma’yı sağlayabilecek yatırımlara da hibe verildiğini belirtti. Hamitoğlu; “Tekstil sektörüne verilen hibede proje alt maliyet tutarı 10 000 euro’dan az olmamalı.  Yüzde elli hibe verebileceğimiz proje tavan tutarı 250 000 euro’dur.”dedi.

Hibe verilebilecek  tekstil ile ilgili yatırımlarda 3 ana kalem’e %50 hibe sağlayabileceklerini anlatan Ahmet Hatipoğlu şunları söyledi: “Hibeye esas kalemleri üç ana başlıkta toplayabiliriz. Birincisi tekstil üretim araç ve ekipmanları, ikincisi tekstil yatırımı inşaatı ve üçüncüsü de proje oluşturma harcaması.”

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu; “Tekstilin merkezi Kızılcabölük’teki esnafın fırsatlardan haberdar olması için düzenlediğimiz bu bilgilendirme toplantısı inşallah hayırlara vesile olur ” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu