REKLAMI GEÇ

Tavas Belediyesi, 1 MW gücündeki geniş enerjisi tesisini hizmete açacak

Tavas Belediyesi, 1 MW gücündeki geniş enerjisi tesisini hizmete açacak

Tavas Belediyesi, kendi elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılayacak. Elektriğin fazlasını ise, şebekeye satarak belediye bütçesine katkı sağlayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2017 Perşembe, 15:58

Türkiye’nin stratejik yatırımlarının başında gelen yenilenebilir enerjide Tavas Belediyesi örnek bir başarıya imza attı. 1 MW gücünde güneş enerji projesi onaylanan Tavas Belediyesi 2017 yılında yatırımı tamamlayarak elektrik üretimine geçecek.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “1 MW Güneş Enerji projesi Tavas halkına hayırlı olsun. Tavas için çalışmaya güzel projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Tavas Belediyesi’nin, Tavas’ın geleceği için planladığı yatırımlardan birisi olan Güneş Enerjisi’nin ilk adımını attık. Güneş enerjisi ile bundan böyle elektrik faturası ödemeyeceğiz. Üstelik ürettiğimiz enerjinin fazlasını satarak, belediyemize gelir getireceğiz” dedi.

ÇEVRECİ BELEDİYEYİZ
Turan Veli Akyol, çevreci bir belediye olduklarını söyleyerek, “Biz her fırsatta çevreci bir Belediye olduğumuzu dile getiriyoruz. Yaptığımız işlerle bunu tescilliyoruz. Bütün enerjimizi doğadan karşılayabiliriz. Güneşten, rüzgardan, dalgalardan ve hatta gübreden dahi enerji üretebilecek bir ilme sahipken, bunları neden yapmayalım ki? Hem sınırsız hem ucuz hem de tamamen doğal bir enerjimiz olacak” dedi.

TAVAS CAZİBE MERKEZİ
Tavas’ın Başkanı Akyol, iklimsel verilerde Tavas’ın yenilenebilir enerjide Türkiye’nin en cazip bölgelerinden biri olduğunu söyledi. Başkan Akyol, “Türkiye, enerji sektörünü derinlemesine şekillendirip Türkiye’yi bu alanda dünyadaki en cazip yatırım yerlerinden biri haline getirmiştir. Türk enerji sektörü, yatırımcı dostu düzenlemelerin uygulanması ve yüksek talep artışına endeksli olarak daha canlı ve rekabetçi bir hale gelmekte ve tüm enerji alt sektörlerindeki değer zinciri bileşenleri için giderek artan sayıda yatırımcının ilgisini çekmektedir. Tavas, enerji yatırımında cazibe merkezi oldu” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu