REKLAMI GEÇ

Tavas Belediyesi, Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Zeybekler Günü düzenledi

Tavas Belediyesi, Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Zeybekler Günü düzenledi

Tavas Belediyesi, bu yıl ilk kez Zeybekler Günü kutladı. Çeşitli etkinliklerle kutlanan Zeybekler Günü’nde Milli Mücadele Harekatı’nın başladığı Tavas Çarşı Meydanı’ndan Spor Salonu’na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2017 Cuma, 18:47

Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında kutlanan Zeybekler Günü için düzenlenen yürüyüş öncesi konuşan Belediye Başkanı Turan Veli Akyol, “Tavas Meydanı’nda büyük bir miting yapılarak 16 Mayıs 1919’da milli mücadele başladı. 1919’daki ruhla yaşamaya devam ediyoruz. Zeybeğin ve zeybek kültünün başkenti ise, Tavas’tır. Bu kültürümüzü yaşatıp gelecik nesillere aktarmak ve değerlerimize sahip çıkma adına bu özel günü düzenledik” dedi.

Zeybekler Günü için Tavas’a Denizli, Uşak, Aydın, Muğla, Kütahya, İzmir, Afyonkarahisar gibi illerden çok sayıda zeybek ekip Tavas’a geldi. Bu ekipler yarın Bağlar Mesireliği’nde gösteriler de bulunacak.

MHP ORADA AK PARTİ YOK
Tavas Belediye Başkanı Turan Veli Akyol’un AK Partili olmasına rağmen, AK Parti İlçe Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Hüseyin İnamlık’ın etkinlikleri katılmaması dikkat çekti.

Zeybekler Günü’ne MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ile MHP İlçe Başkanı Hasan Yıldıztepe de katıldı. Ancak, Hüseyin İnamlık’ın katılmaması, “Başkan Turan Veli Akyol’a, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin İnamlık net bir şekilde tavır koyuyor” yorumlarının yapılmasına neden oldu. Tavas’da siyasetin önümüzdeki günlerde daha da ısınacağı, AK Parti için de büyük hesaplaşmaların olacağı konuşuluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 5 22Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 6 21Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 6 25Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 7 25Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu