REKLAMI GEÇ

Bu köpeğin marifetleri saymakla bitmiyor

Bu köpeğin marifetleri saymakla bitmiyor

Kısa süre önce kızakta küçük bir çocuğa yaşattığı kayak keyfi ile gündeme gelen kangal cinsi köpeğin marifetleri saymakla bitmiyor. “Müdür” adındaki kangal, sahibinin sütlerini evden alıp, süt merkezine teslim ediyor. Müdür üstelik bunu her gün yapıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2017 Cumartesi, 17:44

Bir süre önce denizlihaber.com sayfalarına kızağa bağlanan kangal cinsi köpek ile 2 yaşındaki Hasan Kara Alvan’ın kar üzerindeki keyifli zamanlarını taşımıştık. Uysallığı ve maharetleri ile dikkat çeken Kangal köpeğin ismi Müdür. Müdür’ün kızaklı köpek olmak dışından başka bir marifeti de var.

Doğduğu günden bu yana Alvan ailesi ile birlikte olan Müdür, aileye ev işlerinde de yardımcı oluyor. Müdür, süt bidonlarını taşıyabileceği iki tekerlekli seyyar bir sepete bağlanıyor, ardından da süt bidonlarını süt merkezine kendi başına götürüyor.

Süt toplama merkezindeki görevli sütü aldıktan sonra Müdür, boş bidonları tekrar eve getiriyor. Müdür yaptıklarıyla ilçe halkının dikkatlerini üzerine çekiyor.

Doğduğu günden bu yana Müdür’ün yanında olduğunu ifade eden İlyas Akın Alvan, “Müdür’ü 3 senedir yetiştiriyorum. Süt toplama merkezine bazen ikimiz bazen de benim işim olduğunda kendi gidip geliyor. Benimle kahveye kadar gidiyor, ben kahveye giriyorum o süt toplama merkezine sütleri götürüyor. Boşalan süt bidonunu tekrar eve götürüyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu