REKLAMI GEÇ

Eriyen kar taşkınlara neden oldu

Eriyen kar taşkınlara neden oldu

Tavas’ta dün sağanak yağmur ve eriyen kar suları sele neden oldu. Dereler ve kanallar taştı, dört mahallede evleri ve ağılları su bastı, tarım arazileri su altında kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2015 Çarşamba, 16:25

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Tavas İlçesi’nde dün etkili olan sağanak yağmur, yüksek kesimlerdeki karların erimesine neden oldu. Yağmur ve eriyen kar suları Solmaz Çayı ile Medet Kanalı’na ulaşarak taşkınlara sebebiyet verdi. Medet, Solmaz, Çiftlik ve Altınova mahallelerinde su baskınları yaşandı.

ic-3

Tarım arazileri suyla doldu, ekili alanlar zarar gördü. Dereye dönen sokaklarda öğrenciler, çizme giyerek yolun karşısına geçip okullarına gidebildi. Vatandaşlar sel suları nedeniyle evlerinin zarar görmemesi için kum torbaları ve çeşitli malzemelerle setler kurmaya çalışsa da başarı olamadı. Doluluk oranı yüzde 95’i geçen Yenidere Barajı’nın kapakları da taşkın yaşanabileceği gerekçesiyle tedbir amacıyla açıldı.

ic-2

Altınova Mahallesi’ndeki evi sel sularıyla dolan 80 yaşındaki Naciye Koparan, “Sular aniden eve doldu. Eşyaları taşımaya fırsat bile olmadı. Şimdi oğlumun evinde kalıyorum” dedi.

ic-1

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, ilçeye son yılların en yüksek yağmur ve karının yağdığını belirterek, “İlçemize metrekareye 46 kilogram yağmur düştü. Şimdiye kadar hiç bu kadar yağış olmamıştı. Yağmurla birlikte karın erimesiyle dereler ve kanallar taştı. Belediye olarak hemen müdahale ederek vatandaşımızın mağduriyetini önlemeye çalıştık. Bölgede hasar tespit çalışmalarını Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte yapmaya devam ediyoruz. Bizim için en önemli olan can ve mal kaybının olmamasıdır. Baraj kapaklarının açılması daha büyük bir faciayı da önledi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu