REKLAMI GEÇ

Günler sonra ortaya çıktı. Kahramanlar aynı karede

Günler sonra ortaya çıktı. Kahramanlar aynı karede

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı’nda “Kel Tepe” mevkisinde şehit olan 8 kahramanın 5’i ile 1 gazinin aynı karede yer aldığı fotoğraf ortaya çıktı. Fotoğrafta Denizlili şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek de yer alıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2018 Pazartesi, 15:25

“Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında, İzmir Bornova’dan jandarma komandolar yaklaşık 10 gün önce Afrin’e geçiş yapmış, 1 Mart Perşembe günü ise Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında bin 83 rakımlı Kel Tepe’yi almak için TSK ve ÖSO birlikleri harekete geçmişti.

Harekat sırasında ihanet tünellerinden çıkan teröristler, askere pusu kurarak ağır silahlarla ateş açınca yaşanan 10 saatlik çatışma sonunda 8 asker şehit olurken, çok sayıda asker de yaralanmıştı.

Hain pusuya düşen komandoların Afrin’e gitmeden önce birliklerinin önünde fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı. Bu fotoğrafta ise pusuda şehit olan 5 kahraman ve 1 gazi aynı karede.

Duygulandıran fotoğrafta şehit olan Mustafa Ozan Gökçe, Uzman Çavuş Rıdvan Çevik ve Denizlili Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek art arda dizilirken, uzman çavuşlar Recep Çetin en sağda, Burhan Açıkkol ise en solda yer alıyor.

Çatışmada büyük bir kahramanlık örneği gösteren ve yarası iyileştikten sonra tekrar Afrin’e gideceğini anlatan Uzman Çavuş Alper Çalın ise sağda aşağıda görülüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu