REKLAMI GEÇ

Tavas Hayvan Pazarı açılıyor

Tavas Hayvan Pazarı açılıyor

Tavas’ta önceki dönem belediye başkanı Mehmet Karabay’ın yaptırdığı, açılış kurdelesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kestiği canlı hayvan pazarının bölgedeki hayvancılık merkezi olması için girişim başlatıldı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2014 Cuma, 09:41

Geçtiğimiz yıl açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı 100 baş büyük, 300 baş küçük hayvan kapasiteli Denizli’nin ikinci büyük canlı hayvan pazarının atıl kaldığını düşünen Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, girişimlere başladı.

Akyol, Bağlar Mesireliği’nde toplantı düzenleyerek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Ziraat Odası, Damızlık Birliği temsilcileri ile celepleri bir araya getirdi. Toplantıda tesisin sağladığı hijyen, alışveriş kolaylığı gibi yönlerini anlatan Akyol, destek istedi.

Canlı hayvan pazarının canlanmasıyla ilçe ekonomisinin kazanacağını belirten Akyol, “Bölgemizde önemli pazarlar var. Biz Tavas Canlı Hayvan Borsası’nın da bölgemizdeki bazı ilçelerinki gibi canlı olmasını istiyoruz. Bunun için girişimlerimizi yaptık. Buradaki toplantıda pazarın 11 Eylül günü tam kapasiteyle çalışmaya başlamasını kararlaştırdık. Hayvan pazarının çalışması, ilçe ekonomisine büyük katkı koyacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu