REKLAMI GEÇ

Jandarmadan hem eğitim, hem denetim

Jandarmadan hem eğitim, hem denetim

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, Tavas’ta yol kontrolü yaptı, durdurulan sürücüler önce kontrolden geçirildi, ardından da eğitime alındı. Eğitimde emniyet kemeri takma ve hız sınırlarına uymanın kazalardaki önemi anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2018 Pazartesi, 14:41

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timleri bayram tatili nedeniyle artan trafikte, kazaların önüne geçebilmek ve vatandaşların güvenliği bir yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

Tavas’ta jandarma yol arama noktasında kontrol edilen sürücüler aileleri ile birlikte hazırlanan standa davet edilerek, trafik kazalarını önleme planı kapsamında, emniyet kemeri kullanmanın önemi ve kazaların önlenmesinde hızın etkisi konularında bilgilendirildi. Ayrıca hazırlanan video da izletildi.

Emniyet kemeri takmanın kazalarda ölüm oranını %50, yaralanmada da %60 oranında azalttığının vurgulandığı eğitimde, 1 km/s hız artışının kaza yapma riskini %2 oranında, kaza sayısını ise %4 oranında artırdığı vurgulandı.

Kısa bilgilendirmenin ardından vatandaşlara broşür dağıtılırken, çocuklara trafik dedektifleri kartları dağıtılarak trafik andı yaptırıldı.

Bilgilendirmenin ardından vatandaşlar çikolata ve şeker ikramı yapılarak uğurlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu