REKLAMI GEÇ

Mahkum eşlerine “Mahkum Değilim” projesi

Mahkum eşlerine “Mahkum Değilim” projesi

Tavas Kaymakamlığı mahkum eşlerine yönelik “Mahkum Değilim” adıyla proje başlattı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi mahkum eşleri belirlendi. Proje kapsamında eşi cezaevinde olan kadınlara maddi desteğin yanında psikolojik destek de verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2017 Çarşamba, 13:59

Tavas Kaymakamlığı’ndan mahkum eşlerine yönelik proje. Tavas Kaymakamlığı eşi hapiste olan kadınları kapsama alan özel bir sosyal yardım programını başlattı. “Mahkum Değilim” adlı proje ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından haneler üzerinde titiz bir çalışma yürütülerek, ihtiyaç sahibi kadınlar belirlendi.

Buna göre çocuklu ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen annelere, çocukların bakımı için kullanılmak üzere “Aile Destek Yardımı” verilecek.

Tavas Kaymakamlığı öncülüğünde yürütülecek yardım sistemi, eşi hapiste olan ve maddi yardıma ihtiyaç duyan kadın ve çocukları kapsayacak. Yapılacak yardım, çocukların eğitim ve bakım ihtiyaçları için kullanılacak. Proje kapsamında kadın eşe aylık 200 lira, çocuk başına ise 25 lira destek sağlanacak.
Kaymakamlık tarafından çocuklu ailelere yapılacak yardımın yanı sıra çocuğu olmayan mahkum eşine de destek verilecek.

PSİKOLOJİK DESTEK DE SAĞLANACAK
Eşi cezaevinde olan kadınlar bu proje ile maddi desteğin yanında psikolojik rehabilitasyon desteği de alacak.

Proje ile ilgili değerlendirme yapan Tavas Kaymakamı Osman Varol, “Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak dezavantajlı gruplara yardım yapmanın aslı görevimiz olduğu bilinciyle mahkum eşlerine yardım yapmaktadır. Kocası herhangi bir suçtan dolayı cezaevinde olan kadınlar, çok ciddi ekonomik sıkıntı içine düşebiliyorlar. Bir yandan evin geçimini temin etmek zorundalar, bir yandan da cezaevinde olan kocasına yardım etmek durumundalar. Kadınlarımız işlemedikleri bir suçun sonuçlarından olumsuz etkilenmektedir. Sağladığımız yardım elbette bir ailenin tüm ihtiyacını karşılamaz ama en azından bir nebze de olsa yardımcı olacağını düşünmekteyiz. Sonuç olarak, geride kalan kadın ve çocuklara insani olarak bakmak temel hedefimizdir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu