REKLAMI GEÇ

Nikferli STK’lardan çevre temizliği

Nikferli STK’lardan çevre temizliği

Nikferli 13 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Nikfer Sivil Toplum Örgütleri Platformu etkinliklerine başladı. Platform üyeleri, Yaklaşan kış öncesi Nikfer’de yaşayanlara doğa bilinci kazandırma amacına yönelik kayak merkezine giden yolda çevre temizliği gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2014 Perşembe, 10:55

Nikferin kış sezonu öncesi misafirlere hazır olması ve daha temiz bir doğa, daha temiz bir Nikfer için kolları sıvayan Nikferli doğaseverler kayak yolu üzerinde bulunan çevresel atıkları topladı.

Nikfer çarşı meydanından başlayıp futbol sahasına giden çevreciler buradan minibüslere binerek Dedeninbaşı piknik alanına ulaştı. Burada yaz boyunca piknikçilerin bıraktığı çöp ve atıkları toplayarak çevre temizliği yapan grup Dedeninbaşı’ndan Nikfer futbol sahasına kadar yol güzergahı boyunca atık ve çöpleri topladı.

Tavas Belediyesinin ve temizlik işlerinin de desteklediği etkinlikte toplanan yaklaşık 150 torba çöp güzergah boyunca araçlara atıldı. Çöp ve atıkların gelişigüzel yollara atılmaması ve poşetlenip uygun yerlere bırakılması konusunda da halktan duyarlılık geliştirilmesi istendi.

Nikfer’de bulunan toplam 13 sivil toplum örgütünün birleşmesiyle oluşturulan Nikfer Sivil Toplum Örgütleri Platformu, bölgenin kayak merkezi olarak öneminin giderek arttığının bilinciyle hareket ediyor. Oluşumun basın danışmanı ve NİKADOS Başkanı Hakan Keysan, “Nikferli sivil toplum örgütleri olarak güçlü bir birliktelik oluşturduk ve faaliyetlerimize başladık. Bu sezon kayak sporu ve turizmi için ne gerekiyorsa bizler yapmaya hazırız. Çevre temizliği ve doğaya duyarlılık girişimi olarak bu etkinliğimiz başarıyla sonuçlandı. Şimdi yetkililerle randevu alıp kayak merkeziyle ilgili üstümüze düşen görevlerimizi yapmak istediğimizi ileteceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu