REKLAMI GEÇ

O şehir artık Tavas’ın kardeşi değil

O şehir artık Tavas’ın kardeşi değil

Tavas Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Avusturya’nın takındığı tavrı farklı bir yöntemle protesto etti. Meclis, Avusturya’nın Lustenau şehri ile olan kardeş şehir kararını iptal etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ekim 2016 Perşembe, 16:32

Tavas Belediye Meclisi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Avusturya’nın takındığı tavrı gündemine aldı, 3 Şubat 2016’da alınan Tavas ile Lustenau’nun kardeş şehir olmaları kararının iptalini görüştü. Karar, oy birliği ile alındı ve Lustenau ile olan kardeşlik bozuldu.

“BÖYLE BİR KARDEŞ ŞEHİR İSTEMİYORUZ”
Karar ile ilgili açıklama yapan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında, ülkelerin Türkiye’ye yaklaşımlarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Akyol, “Avusturya, havalimanlarındaki çirkin provakasyonlar, hükümet, siyasetçi ve devlet olarak ülkemize karşı saygısızlık, densizlik ve düşmanca tutum sergilemiştir. Hükümetimiz ve devletimiz de bunlara karşı en iyi cevabı veriyor ve vermeye de devam edecek. Avusturya’nın bu tutumu bizim kardeş şehir yazımızdan sonra ve özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gelişmiştir. Kardeş şehir teklifi bize, Avusturya’dan Kızılcalılar Derneği marifeti ile gelmişti. Lustenau Meclisi’nde de bir tane Kızılcalı Türk Meclis Üyesi vardı.
Tabi Avusturya’nın bu düşmanca tutumu karşısında biz de böyle bir kardeş şehir istemiyoruz dedik. 3 Şubat 2016 tarihli, 25 sayılı meclis kararımızda Avusturya – Lustenau şehri ile kardeş şehir olma kararının iptali oylamasında Meclisimiz oybirliği ile bu kararın iptaline karar vermiştir. Lustenau şehri ile kardeş şehirlik sonlandırılmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu