REKLAMI GEÇ

Tavas Atık Su Tesisi çok yakında hizmete girecek

Tavas Atık Su Tesisi çok yakında hizmete girecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Tavas Merkez Atık su Arıtma Tesisi projesinde sona yaklaştı. Tesis hizmete girdiğinde yaklaşık 50 bin kişilik arıtma ihtiyacını karşılayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Kasım 2018 Çarşamba, 16:13

Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç olan tüm ilçelerde atık su arıtma tesisi kurma çalışmalarını sürdürüyor. Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Tavas İlçesi’nin ihtiyacı olan atık su arıtma tesisi inşasında sona yaklaştı. Kısa bir süre sonra çalışmaya başlayacak sistem sayesinde 50 bin kişilik bir arıtma ihtiyacı karşılanmış olacak.

Tavas evsel nitelikli atık su arıtma tesisi, 7.141 metrekare inşaat alanına sahip. İlk etapta tesisin 1. Kademesinde tamamlanan 18.500 kişilik kısmının günlük debisinin 3.596 metreküp olduğunu söyleyen yetkililer, ikinci kademesinin 27.500 kişilik olduğu ve günlük ortalama debinin ise 5.600 metreküp suyu arıtacak şekilde projelendirildiğini belirtti.

Betonarme biyolojik atık su ileri arıtma tesisi olarak inşa edilen Tavas Atık su Arıtma Tesisi’nde, atık sulara fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulacak. Daha sonra bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak sulama suyu standartlarını sağlayacak şekle getirilecek.

“Denizli merkezde ne varsa ilçelerde de o olacak”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas’ta yapımında sona gelinen atık su arıtma tesisinin çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Hedeflerinin ihtiyaç olan tüm bölgelere arıtma tesisi yapmak olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Denizli merkezde ne varsa ilçelerde de o olacak” sözünü yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Zolan, “Yarınlarımızın daha sağlıklı, daha huzurlu olduğu bir kent için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek nesillerimize daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için gayret göstermeye devam ediyoruz. Tesisimiz şimdiden Tavasımıza ve Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 7 22Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 7 24Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 9 26Açık