REKLAMI GEÇ

Tavas Belediyesi Güneş Enerji Santrali yapılan törenle açıldı

Tavas Belediyesi Güneş Enerji Santrali yapılan törenle açıldı

Tavas Belediyesi’nin yapımına 2018 yılının başında başladığı ve yeşil çevre sloganıyla yola çıktığı Güneş Enerji Santrali, Tavas’ın Karahisar Mahallesin’de törenle açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2018 Cuma, 19:20

Tavas Belediyesi yıllık 1 milyon 200 bin liralık elektirik tasarrufu sağlayacak Güneş Enerji Santrali’ni törenle açtı. Protokol üyeleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu eşliğinde açılışı yapılan santral 4 bin 400 panelden oluşuyor. 20 adet invertörden oluşan ve yüzde 70 yerli üretim olan santral, 1 megavat gücünde.
Törenin açılış konuşmasını yapan Tavas Belediye Başkanı Turan Veli Akyol, santral ve yapım aşamaları hakkında tören alanında bulunanlara bilgi verdi.

Başkan Akyol, Güneş Enerji Santrali’ni yapmak için zorlu yollardan geçtiklerini belirterek, “Ekonomi Eski Bakanı, Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekçi’nin büyük desteğini aldık. Aynı şekilde Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan da, büyük destek verdi. Bu santral ile isteyince neler yapılabileceğinin örneğini oluşturduk. Artık Tavas’ın yeşil enerjisi var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Diğer taraftan sırasıyla kürsüye gelen Denizli, Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve Vali Hasan Karahan, konuşmalarında Güneş Enerji Santralinin hayırlı uğurlu olması yönünde birer konuşma yaptılar. Son olarak kürsüye Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekçi geldi.

“Böyle çalışmaların ortaya çıkması, bizim neler yapabileceğimiz konusunda örneklerin ortaya sunulması anlamına gelir” diyerek konuşmaya başlayan Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekçi, kendi çocukluklarında gaz lambaları altında ders çalıştıkları yılları örnek göstererek, “Yapabileceklerimizde sınır yok. Darısı diğer ilçelerimize inşallah. Burada bulunan İlçe Belediye Başkanlarımıza örnek olsu” dedi.


Daha sonra törende bulunan protokol üyeleri Tavaz Belediyesi Güneş Enerji Santrali’nin açılış kurdelasini toplu olarak kesti. Acılışı yapılan santral 5 yılda kendinşi amorti edecek ve alanda bulunan 4 bin 400 güneş panelinin 20 yıl ile 30 yıl arasında da kullanım ömrü bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu