REKLAMI GEÇ

Tavas Belediyesi yetkiyi aldı

Tavas Belediyesi yetkiyi aldı

Tavas Belediyesi, bir süredir devam eden ilaçlamalarda kullanılan ürünlerin hazırlanması ve uygulaması eğitimlerini tamamladı ve “Biyosidal Ürün Uygulama İzin Belgesi”ni aldı. Tavas Belediyesi bu adımıyla Denizli’de bir ilki gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2016 Çarşamba, 10:39

Tavas Belediyesi bünyesinde kurulan ilaçlama biriminde görev alan ekip, haşerelerle mücadelede kullanılan Biyosidal ürünlerin hazırlanması ve uygulanmasıyla ilgili Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce verilen eğitimleri başarıyla tamamladı. Denizli’de bir ilki gerçekleştiren Tavas Belediyesi, “Biyosidal Ürün Uygulama İzin Belgesi”ni aldı.

İlaçlamada yetkinin alınmasıyla ilgili değerlendirme yapan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, tem amaçlarının vatandaşların sağlığını korumak ve daha rahat bir yaz geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Akyol, “Başta halk sağlığı ve buna bağlı olarak çevre sağlığı büyük önem arz etmektedir. Yönetmelik gereği ilaçlama birimini yeniden düzenledik. Makine parkımızı da güçlendirdik. Bahar ayları gelmeden önce ekiplerimizle Tavas genelinin ilaçlama açısından risk haritasını belirleyerek bu kapsamda durgun su yatakları, dereler, su kanalları, fosseptikler gibi yerlerde larva ile mücadele ediyoruz. İlaçlama ekiplerimiz belirlenen kritik noktalarda periyodik olarak ilaçlama faaliyetlerini sürdürüyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 25Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 8 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 27Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 11 26Parçalı Bulutlu