REKLAMI GEÇ

Tavas kahramanını unutmadı, köpekçi Nuri Efe’nin heykeli dikildi

Tavas kahramanını unutmadı, köpekçi Nuri Efe’nin heykeli dikildi

Tavas Belediyesi kahramanını unutmadı. Milli Mücadele’nin önemli isimlerinden biri olan Köpekçi Nuri Efe adını taşıyan park törenle hizmete sunuldu. Parkta Efe’nin de heykeli yer alıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2018 Pazartesi, 16:51

Tavas Belediyesi, ilçe için önemli isimlerden biri olan Köpekçi Nuri Efe’yi unutmadı. İlçede atıl durumda bulunan bir alanı değerlendiren Tavas Belediyesi, park düzenleme ve heykel çalışmalarının tamamlanmasının ardından yatırımı törenle hizmete sundu.

Törene Vali Hasan Karahan, AK Parti Grup Başkanvekili, Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Genel Merkez Ege Bölge Koordinatörü Kurtcan Çelebi, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.

AKYOL: “TAVAS İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN”
Açılışta davetlilere seslenen Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Köpekçi Nuri Efe’nin Milli Mücadele’nin önemli kahramanlarından biri olduğunu belirterek, “Nuri Efe, Aydın’ın Umurlu ve Köşk kazaları ile Serçe Köyü’nün savunmasına 50 dolayında kızanıyla katılmış ve düşmanı püskürtmeyi başarmıştır. Nuri Efe, bu başarısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün övgüsüne mazhar olmuştur” dedi.

Tavas için önem arz eden değerleri gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini Başkan Akyol, “Bugün Tavas için çok önemli bir gün. Zeybek denince akla yarenler diyarı Tavas gelir. Denizli’nin kapısı diyebileceğimiz alanda kısa süre içinde mezbelelik bir alanı güzelleştirerek Tavas’a kazandırdık. Düşman postalını bölgemize sokmayarak 1. Dünya Savaşı sırasında büyük başarı sağlayan Köpekçi Nuri Efe heykelini de dikerek zeybekler diyarı Tavasımızla özdeşleştirdik. Milli Mücadale kahramanımız Köpekçi Nuri Efe’nin aziz hatırasına bir değer katabilmenin onurunu yaşıyoruz. Kaidesiyle birlikte 6.5 metreyi bulan ve yolu Tavas’tan geçecek olan herkesin göreceği bu harika eser oldu” dedi.

BAŞKAN ZOLAN: “DEĞERLERİMİZİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise “İlçelere ve şehirlere değer katan yaşanmışlıklar, tarihler, insanlar o şehrin özünü oluşturur. İleriye emin adımlarla hızlı bir şekilde gitmeyi planlıyorsak özümüzden kopmadan, değerlerimizi de gelecek nesillere aktararak bunu gerçekleştirebiliriz. Bu güzel eseri ve parkı Tavas’ımıza kazandıran Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol kardeşime çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÖK: “TAVAS MARKA OLUYOR”
AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök de, Tavas’ın alt ve üst yapısını en modern şekilde tamamlandığını belirterek, markalaştırma konusunda emin adımlarla ilerleyen bir ilçe olduğunu söyledi. Ök, “Tavas milli mücadele döneminde ne kadar çok fedakarlık yapmış buna bugün bir kez daha şahit oluyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

ÖZKAN: “TAVAS’IN PEK ÇOK KAHRAMANI VAR”
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise Tavas’ın geçmişte yaşamış pek çok kahramanı olduğunu ifade etti. Özkan, “Bugün burada istikbalimizin ve istiklalimizin güvencesi olan milli mücadele yıllarında çok büyük emekleri olan bir kahramanımızın adıyla özleşen parkımızın ve heykelimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tavas Belediye Başkanımıza ve ekibine bu güzel eseri Tavas’a kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

VALİ KARAHAN: “BÜYÜKLERİMİZİN HATIRALARINI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Vali Hasan Karahan da yaptığı konuşmada, “Geçmişimizde bu millete canıyla, kanıyla hizmet edip bu topraklara düşman ayağı değdirtmeyen yiğitlerimizi, büyüklerimizin hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz. Çünkü biz onlardan güç alıyoruz. Geleceğe onlarla ümitle bakıyoruz. Bu millete bu zamana kadar düşman eli değmedi bundan sonrada değmeyecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından park ve heykelin açılışı gerçekleştirildi, etkinliğe katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 10 27Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 11 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 22Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 6 24Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu