REKLAMI GEÇ

Tavas zeybeği gelecek kuşaklara aktarılacak

Tavas zeybeği gelecek kuşaklara aktarılacak

Tavas Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin “Tavas Zeybeği Gelecek Nesillere Aktarılıyor” projesi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı. Tavas Zeybeği kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için atılan önemli bir adım olan proje kapsamında çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2017 Perşembe, 11:11

Tavas Belediyesi bünyesinde kurulan Gençlik Spor Kulübü Derneği, spor okulları sayesinde önemli çalışmalara imza attı. Dernek şimdi de, “Tavas Zeybeği Gelecek Nesillere Aktarılıyor” projesi ile zeybek kültürünü yediden yetmişe herkese aşılamayı planlıyor.

Tavas Zeybeğinin her kesimden ve her yaş grubundan kişilere öğretilerek bu kültürün unutulmamasını amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Bölgemiz ile özdeşleşen asaleti, cengaverliği, güçsüzleri koruyup kollamayı, affetmeyi, mertliği, kutsal değerleri koruyup kollamayı, yiğitliğin sembolünü temsil eden Tavas Zeybeğini gelecek aktarılması anlamında yediden yetmişe her yaştan vatandaşımızın öğrenmesi için Derneğimiz güzel bir projeye imza attı. Tebrik ediyorum. Zeybek kültürünü yeni yetişen neslimize aşılayarak bu kültürün unutulmamasını sağlayacağız. İç İşleri Bakanlığımız bu amaçla derneğimize hibe desteği sağlayarak bu kültürün yaşatılmasının önemini de teyit etmişlerdir. Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tavas Belediye Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Murat Çetintaş ise, “Derneğimiz kapsamında güzel projeler üretmeye devam edeceğiz. Sporu ve kültürü birleştirerek faydalı ve yararlı olmayı sürdüreceğiz. Projemizin onaylanması bizi çok mutlu etti. İlk projemiz olması bizi daha da heyecanlandırdı. Tavas Zeybeği Gelecek Nesillere Aktarılıyor temalı projemiz İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi. 2018 yılı içerisinde başlayacak olan projeyle Tavas ve mahallelerinde zeybek bilmeyen kimse kalmayacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 8 25Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 23Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 4 22Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 24Çok Bulutlu