REKLAMI GEÇ

Tavas’a çiçek serası

Tavas’a çiçek serası

Su sorununun giderilmesi ve Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) tarımla ilgili bölümlerinin açılması Tavas’ın tarımdaki ufkunu genişletti. Yakın zamanda Tavas’a toprak tahlil laboratuvarı kurulacak. Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, ilçede çiçek seraları bile kuracaklarını söyledi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2014 Cuma, 09:04

PAÜ’nün, Tavas’taki Meslek Yüksekokulu bünyesinde Organik Tarım ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümlerini açması, ilçenin bakış açısını değiştirdi. Bu akademik yılda 50’şer kontenjanla öğrenci alacak yüksekokul ile bilim adamlarının da ilçeye gelecek olması tarımı şahlandıracak.

LABORATUVAR KURULUYOR
PAÜ bünyesinde bir de toprak tahlil laboratuvarı kurulacak olması ilçede sevinçle karşılandı. Tavas ve çevresine hizmet verecek lasboratuvar, çiftçinin hangi ürünü ekeceği konusunda yönlendirici olacak ve ürün çeşitlendirmesine önemli katkı sağlayacak.

TAVAS OVASI’NIN ÖNEMİ BÜYÜK
Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, 530 bin dekarlık Tavas Ovası’nın artık eskisi gibi kuru olmayacağını söyledi. Akyol, “Yüksekokulumuz bu yıldan itibaren 3 bölümde ikinci öğretimde öğrenci alacak ve öğrenci sayımız artacaktır. 530 bin dekarlık Tavas Ovası ve tarım gerçeğine uygun bölümler isabetli olarak seçilmesi çok iyi olmuştur. Buna ek olarak rektörümüzün de senato olarak çok mükemmel bir toprak tahlil laboratuvarı hazırlamalarına çok sevindik. Bununla ilgili olarak Hocalarımızla yerlerini, hangi tip ve ne tür bir laboratuvar olabileceğini konusunda senkronize bir şekilde çalışıyoruz. Çünkü biz Tavas Ovası’nda ürün desenini çoğalmak istiyoruz” dedi.

ÇİÇEK SERALARINA HAZIRLIK
Tarımdaki olumlu gelişmeler karşısında ilçede sera çiçekçiliği bile yapılabileceğini belirten Akyol, şunları söyledi:
“Geçen günlerde Pınarlar’da karpuz, marul ve biber hasadını gerçekleştirdik. Burada ürünün toplanmasından 2-3 saat sonra sahillerde masada taze taze olması Tavas Ovası’nın büyük bir avantajıdır. Seracılıkta, çiçek seracılığında, ürün desenini çoğaltmada ve kapalı bahçecilik dediğimiz meyvecilikte artarak devam edecektir ki, Tavas bu yıl ilk defa 60 tonluk kirazı direkt olarak ihraç etmiştir. Dolayısıyla, Tavas Ovası’nın gerçeği ve cazibe merkezi olması, ürün deseninin arttırılması, daha teknolojik ve daha çağdaş bir tarımın gerçekleştirilmesi konusunda toprak tahlil laboratuvarını çok önemsiyoruz.”

UYGULAMA ARAZİLERİ HAZIR
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı da öğrenciler için uygulama arazilerinin tahsis edildiğini, eksiklerin de kısa sürede giderileceğini söylerken, “Tekel Binaları bizim okulumuza yakışır çok modern bir eğitim öğretimin yapıldığı mekanlar haline getirildi ve kullanıyoruz. Ama eksik olan C Blokta yapılması planlanan laboratuvarların, 2015’in Mart-Nisan ayı gibi tamamlanması öngörülmektedir. Yüksekokulun karşısındaki arazilerde de uygulama yapmak için arazi tahsisleri yapıldı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 5 22Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 6 21Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 6 25Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 7 25Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu