REKLAMI GEÇ

Tavas’ta Aşıklar Bayramı

Tavas’ta Aşıklar Bayramı

Tavas Belediyesi tarafından ilk defa düzenlenen “Aşıklar Bayramı” etkinliği Tavas Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2017 Perşembe, 11:01

Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hasan Yıldıztepe, Belediye Meclis Üyeleri, daire ve kurum müdürleri, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geceye katılan âşıklar, Nihat Sönmez, Bekir Sami Özsoy, Serdar Sönmez, Bayram Deniz, İrfan Erdağı, Muhsin Özen, Binali Kılıç, Selahattin Kozan ve Zafer Kazancı karşılıklı atışmalarla seyircilere güzel bir gece yaşattılar.

Âşıklık Geleneğini gelecek nesillere aktarılmasının önemini ifade eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Âşıklık Geleneği, kültür varlığımızın önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.

Âşıklık çağlar süren deneyimlerden geçerek biçimlenmiş, kendine özgü icra töresi, geleneğe dayalı yapısı, aşık olmak, aşıklığı sürdürmek için uyulması gereken kuralları olan bir gelenektir. Âşıklar, zaman yolculuğunda toplumun hassasiyetlerinde, öncü ve önder olmuş, unutkanlıklara hafıza, korkaklara yürek, sevdalılara gönül köprüsü kurmuşlardır. Âşık Veysel’in dediği gibi “Türküz türkü çağırırız. Sazımızla, sözümüzle duygularımızı aktarmak üzere nice bayramlarda buluşmak dileğiyle diyorum. Allah birliğimize, dirliğimize zeval vermesin” dedi.

Etkinliğe Denizli Milletvekili Şahin Tin’de katılırken, programın sonunda Âşıklara hediyeler takdim edildi, toplu fotoğraf çekildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu