REKLAMI GEÇ

Tavas’ta bereketli mevsim

Tavas’ta bereketli mevsim

Tavas’ta bu yıl tütünden kavuna, pancardan sucuğa kadar verimli bir mevsim geçti, Belediye Başkanı Akyol “Geleceğimiz tarımda” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2014 Pazar, 12:38

Sulu tarımın artmaya başladığı Tavas’ta bereketli geçen mevsimin mutluluğu yaşanıyor. Tavas’ın bu yılki tarım faaliyetleriyle ilgili bilgi aktaran Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, tarımın ilçe ekonomisine önemli katkısının olduğunu söyledi.

İlçede bu yıl 3 bin ton kavun üretildiğini ve Antalya bölgesinde iyi pazar bulduğunu belirten Akyol, Ebecik’tekitütün üretiminin de mutluluk verdiğini söyledi, “Ebecik Mahallesi’nde üretilen tütününde gerek üretimi esnasında gerekse kurutulma esnasında kullanılan üretim tekniği de büyük dikkat çekiyor. Vatandaşlar tütünlerini kırım esnasında çıtalı ve telli olarak özel olarak yaptıkları aparatlarda kurutumunu gerçekleştirerek üretim zahmetini de biraz olsun azaltmış oluyorlar” dedi.

Ayda 8 ton sucuk üretilen tesisin Tavas için kazanç olduğunu belirten Akyöl, “2006 yılından bu yana faaliyet gösteren ve ayda 8 ton et işleme yapılarak sucuk üretimi gerçekleştirilen, Tavas Ebecik Mahallesinde üretilen sucuklarda gerek orijinallik bakımından gerekse lezzet bakımından başta Tavas ve çevresi olmak üzere özellikle Marmaris, Muğla, Antalya gibi turistik şehirlerde büyük bir Pazar payına sahip olması bölge ekonomisi için umut vaat ediyor” diye konuştu.

Akyol, ilçede 25 bin ton pancar, sofralık ve yemlik olmak üzere 3 bin ton da mısır üretimi bulunduğunu kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 8 25Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 23Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 4 22Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 24Çok Bulutlu