REKLAMI GEÇ

Tavas’ta buzağılar ölmesin diye biberon dağıtıldı

Tavas’ta buzağılar ölmesin diye biberon dağıtıldı

Uygunsuz biberonların kullanımı ile ölümcül sonuçlar doğuran isham ve akciğer enfeksiyonlarının önüne geçmek isteyen Tavas İlçe Gıda Tarım ve Hayvaıncılık Müdürülüğü üreticilere biberon dağıtımına başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2018 Çarşamba, 12:54

2018’i Buzağı Yılı ilan eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın buzağı ölümlerini engellemek üzere başlattığı çalışmaya Tavas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışmaları ile katkı koydu. İlçedeki yetiştiricilere her yeni doğan buzağı için bir biberon dağıtıldı.

Uygunsuz biberonların kullanımına bağlı olarak ölüm riski taşıyan ishal ve akciğer rahatsızlıklarının önüne geçmek amacıyla başlatılan kampanyada ilk olarak Balkıca Mahallesi’ndeki üreticiler Himmet Şeyli ve Nuri Adam yeni doğan her buzağı için birer biberon aldı.

Tavas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ‘Her yeni doğan buzağıya yeni biberon’ başlığı ile yürüttüğü kampanya hakkında bilgi veren İlçe Müdürü Halil Nas, süt sığırı yetiştiricilerine buzağı ölümlerinin önlenmesine yönelik eğitimlerin de tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.

Nas yaptığı yazılı açıklamada buzağıların iki katili olduğunu belirterek, “Bunların ilki akciğer enfeksiyonu diğeri ise ishaldir. orta ve küçük ölçekli işletmelerde buzağıların emzirildiği biberonlar gereken önemin verilmemesi bu bölümleri beraberinde getiriyor. Bir biberon ile ortalama 3-5 buzağı büyütülüyor. Emzik ucu zamanla genişliyor bunun sonucu olarak uygun olmayan biberon kullanımı ile mikrobiyal kaynaklı ishal ve akc iğer enfeksiyonlarına bağlı ölümler artıyor. Her yıl verilen eğitimler ile ilçemizde 0-2 aylık buzağı ölümlerinin önüne geçmeyi planlıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu